Sójový guláš so zeleninou fotorecept
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok. Potrebuje dlhé namáčanie, až okolo 24 hodín, ale potom je uvarená pomerne rýchlo. Varím Zobraziť celý popisSója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok. Potrebuje dlhé namáčanie, až okolo 24 hodín, ale potom je uvarená pomerne rýchlo. Varím si jej vždy väčšie množstvo a po vychladnutí dám hneď zmraziť. Tak ju mám pripravenú na použitie hocikedy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájané paradajky a cuketu, na rezance narezanú papriku, pretlak a mletú papriku. Podusíme asi 3 minúty.
-
2
Vložíme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
-
3
Potom pridáme uvarenú sóju a ešte 5 minút spolu podusíme.
-
4
Podávame s chlebom.
- 5
Varenie sóje: Sóju namočíme do vody na cca 24 hodín. Potom sóju uvaríme, v tlakovom hrnci 25-30 minút. Pozor, nevariť viac, sója sa nerozvarí, ale naspäť stvrdne.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu