Domáca pizza
Domáca pizza

Domáca pizza

budiba - bez fotkybudiba, včera 18:44
Domáca pizza
Foto: budiba
45 minút
príprava
15 minút
na 200/150 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 bal.
3/4 pohára (teplá)
1/2 PL
štipka
Zmes na potretie:
1 PL
2 PL
7 PL
Obloha:
 mrazené
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Urobím kvások zo sušeného droždia, trochy cukru, teplej vody a trochy a hladkej múky. Počkám nech vzíde, potom ho posolím, dolejem nie plný pohár teplej vody 150 ml aj viac, dosypem hladkú múku a miesim kým nevznikne bochník. Začnem po lyžiciach pridávať olej, miesim, cesto sa začne premasťovať a oddeľovať od misy. Miesim kým sa mi nenalepí na prsty a môžem ho medzi prstami natiahnuť ako papier.

  2. 2

    Pripravím si plech s papierom na pečenie, natriem lyžicou olej, aby sa cesto ľahko naťahovalo. Preložím cesto uprostred a mastnými rukami ho jemne roztiahnem do obdĺžnika, tak si ho predtým vykysnuté pokvapkám olejom ale pozor, aby výsledok nebol premastený. Rúru zapnem na 200 stupňov.

  3. 3

    V malej miske pripravím zmes - pizzové korenie, olej a kečup, toto premiešam a nechám postáť kým cesto vykysne. Potom ochuteným kečupom natriem povrch cesta. Nasleduje obloha, máme radi kukuricu, strúhanú klobásu, syr, pod to aj trochu šampiňónov a na drobno pokrájané paradajky.

  4. 4

    Túto parádu dám do rúry na 200 stupňov, potom dopekám na 150 °C, aby sa pizza nevysušila. Po upečení vonia celá kuchyňa, tak len nakrájať nech vychladne a jesť.

    Domáca pizza  - obrázok 4

Diskusia k receptu