príprava
na 200/150 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 bal. |
|
3/4 pohára (teplá) |
|
1/2 PL |
|
štipka |
|
|
|
Zmes na potretie: | |
1 PL |
|
2 PL |
|
7 PL |
|
Obloha: | |
|
|
mrazené |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Urobím kvások zo sušeného droždia, trochy cukru, teplej vody a trochy a hladkej múky. Počkám nech vzíde, potom ho posolím, dolejem nie plný pohár teplej vody 150 ml aj viac, dosypem hladkú múku a miesim kým nevznikne bochník. Začnem po lyžiciach pridávať olej, miesim, cesto sa začne premasťovať a oddeľovať od misy. Miesim kým sa mi nenalepí na prsty a môžem ho medzi prstami natiahnuť ako papier.
- 2
Pripravím si plech s papierom na pečenie, natriem lyžicou olej, aby sa cesto ľahko naťahovalo. Preložím cesto uprostred a mastnými rukami ho jemne roztiahnem do obdĺžnika, tak si ho predtým vykysnuté pokvapkám olejom ale pozor, aby výsledok nebol premastený. Rúru zapnem na 200 stupňov.
- 3
V malej miske pripravím zmes - pizzové korenie, olej a kečup, toto premiešam a nechám postáť kým cesto vykysne. Potom ochuteným kečupom natriem povrch cesta. Nasleduje obloha, máme radi kukuricu, strúhanú klobásu, syr, pod to aj trochu šampiňónov a na drobno pokrájané paradajky.
- 4
Túto parádu dám do rúry na 200 stupňov, potom dopekám na 150 °C, aby sa pizza nevysušila. Po upečení vonia celá kuchyňa, tak len nakrájať nech vychladne a jesť.
Tiež domáca pizza:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu