Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajková polievka s cícerom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 16. novembra 2024
Paradajková polievka s cícerom (fotorecept)
Foto: tejaja

Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej. Je pritom vhodný pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. Zobraziť celý popisCícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej. Je pritom vhodný pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. Používa sa ako ostatné strukoviny, na polievky, šaláty, rôzne zeleninové zmesi a pod.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g uvarený
1 ks
Na podávanie:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.

    Paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme 10 minút. Potom rozmixujeme. Ak treba, dolejeme vriacou vodou na potrebnú hustotu. Polievka má byť ale hustejšia.

    Paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme uvarený cícer a spolu ešte 10 minút povaríme.

    Paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Porcie na tanieri posypeme syrom a krutónkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia