Paradajková polievka s cícerom fotorecept
Foto: tejaja
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej. Je pritom vhodný pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. Zobraziť celý popisCícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej. Je pritom vhodný pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. Používa sa ako ostatné strukoviny, na polievky, šaláty, rôzne zeleninové zmesi a pod.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
-
2
Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme 10 minút. Potom rozmixujeme. Ak treba, dolejeme vriacou vodou na potrebnú hustotu. Polievka má byť ale hustejšia.
-
3
Pridáme uvarený cícer a spolu ešte 10 minút povaríme.
-
4
Porcie na tanieri posypeme syrom a krutónkami.
Diskusia k receptu