Zemiaková zmes z Verony fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 13. novembra 2024
Zemiaková zmes z Verony (fotorecept)
Foto: tejaja

A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi a pórom.

4-5
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
8 ks
1 ks
1 ks
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Na oleji dobleda orestujeme nakrájanú cibuľu.

    Zemiaková zmes z Verony (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na osminky narezané paradajky, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.

    Zemiaková zmes z Verony (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kocky zemiakov a prehrejeme.

    Zemiaková zmes z Verony (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji v panvici orestujeme na kolieska nakrájaný pór.

    Zemiaková zmes z Verony (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky s paradajkami naporciujeme na taniere, posypeme orestovaným pórom a strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

zahra
Je tam vsetko, co mam rada, ale ja by som najprv poopekala zemiaky, potom pridavala ostatne.
tejaja
@zahra (14.11.2024 13:51)

Môžeš kľudne zmeniť podľa seba. ☺️ Ja robim tento recept takto, ako som ho našla pred rokmi v časopise.😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia