Rizoto s pórom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 27. mája 2025
Rizoto s pórom (fotorecept)
Foto: tejaja

Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov. A napriek tomu, že Zobraziť celý popisToto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov. A napriek tomu, že je stará niekoľko desaťročí, siaham po nej opakovanie celé tie roky.

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
2 ks
Na posypanie:
 strúhaný
Na obloženie:




Postup

  1. 1

    Klasickým spôsobom udusíme ryžu domäkka (nie variť).

    Rizoto s pórom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.

    Rizoto s pórom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na kocky narezané špekáčiky a spolu ešte chvíľu restujeme, kým sa neopražia.

    Rizoto s pórom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vmiešame udusenú ryžu.

    Rizoto s pórom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naporcujeme na taniere, posypeme strúhaným syrom a obložíme paradajkami.

Diskusia k receptu

mirop
toto asi vazne nie.... ryzu mas rozvbarenu a spekacky malo opecene, naviac tam chybaju chute... opecene spekacky na pore moc chuti neurobia
tejaja
@mirop (28.5.2025 06:07) Vážený pane,
1. Ryža nemôže byť rozvarená, nakoľko sa nevarí, ale dusí. Rozlišujte medzi varením a dusením.
2. Recept kritizujte u autorky knihy Zelenina vo výžive.
tejaja
@afataga (30.5.2025 12:53)

A kde je napísané, že špekãčiky sú zelenina? To, že je recept uvedený v knihe Zelenina vo výžive a že je nejaké jedlo so zeleninou, ešte neznamamá, že v ňom nesmie byť nijaká iná surovina. Tak aspoň už vieme, že máte divnú logiku. :-)))