Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov. A napriek tomu, že Zobraziť celý popisToto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov. A napriek tomu, že je stará niekoľko desaťročí, siaham po nej opakovanie celé tie roky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasickým spôsobom udusíme ryžu domäkka (nie variť).
-
2
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.
-
3
Pridáme na kocky narezané špekáčiky a spolu ešte chvíľu restujeme, kým sa neopražia.
-
4
Vmiešame udusenú ryžu.
-
5
Naporcujeme na taniere, posypeme strúhaným syrom a obložíme paradajkami.
1. Ryža nemôže byť rozvarená, nakoľko sa nevarí, ale dusí. Rozlišujte medzi varením a dusením.
2. Recept kritizujte u autorky knihy Zelenina vo výžive.
A kde je napísané, že špekãčiky sú zelenina? To, že je recept uvedený v knihe Zelenina vo výžive a že je nejaké jedlo so zeleninou, ešte neznamamá, že v ňom nesmie byť nijaká iná surovina. Tak aspoň už vieme, že máte divnú logiku. :-)))