Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Nigérijská hovädzia suya

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 14:00. Komerčný recept.
Nigérijská hovädzia suya
Foto: ryzasos

Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín. Ideálne na grilovanie alebo Zobraziť celý popisTradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín. Ideálne na grilovanie alebo večerné občerstvenie! Najlepšie chutí s ryžou SOS Basmati! Korenie suya nájdete v špecializovaných obchodoch.

3-4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (sviečkovica, flank steak...)
4 PL
70 g
300 g
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájajte na tenké plátky a dajte do misky. Pridajte arašidový olej, soľ a korenie suya. Poriadne premiešajte a nechajte v chladničke marinovať minimálne 1 hodinu.

  2. 2

    Medzitým uvarte ryžu SOS Basmati podľa návodu a pridajte k nej korenie suya.

  3. 3

    Pripravte si špajle - namočte ich do vody (ak používate drevené). Hovädzie mäso ponapichujte na špízy, aby boli pevne pri sebe.

  4. 4

    Grilovanie: Grilujte na priamom ohni a v polovici otočte, približne 8 až 10 minút. Pečenie: Ak preferujete pečenie, predhrejte rúru na 220 °C a pečte 12 až 15 minút.

  5. 5

    Hovädzie mäso stiahnite zo špajdlí, podávajte s čerstvo nakrájanou cibuľou a paradajkami a s ryžou SOS Basmati. Alebo môžete podávať s fritovaným banánom.

Diskusia k receptu

2010
Tradicne Nigeriska suya sa griluje vertikalne okolo ohna aby olej z burakov stekal po mase, plus je super stiplava preto vraj pri nulovej hygiene v Nigerii na nu ani muchy nesadaju tak mi bolo povedane v Nigerii zil som tam dost dlho. Inac super jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia