Nigérijská hovädzia suya
Foto: ryzasos
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín. Ideálne na grilovanie alebo Zobraziť celý popisTradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín. Ideálne na grilovanie alebo večerné občerstvenie! Najlepšie chutí s ryžou SOS Basmati! Korenie suya nájdete v špecializovaných obchodoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájajte na tenké plátky a dajte do misky. Pridajte arašidový olej, soľ a korenie suya. Poriadne premiešajte a nechajte v chladničke marinovať minimálne 1 hodinu.
- 2
Medzitým uvarte ryžu SOS Basmati podľa návodu a pridajte k nej korenie suya.
- 3
Pripravte si špajle - namočte ich do vody (ak používate drevené). Hovädzie mäso ponapichujte na špízy, aby boli pevne pri sebe.
- 4
Grilovanie: Grilujte na priamom ohni a v polovici otočte, približne 8 až 10 minút. Pečenie: Ak preferujete pečenie, predhrejte rúru na 220 °C a pečte 12 až 15 minút.
- 5
Hovädzie mäso stiahnite zo špajdlí, podávajte s čerstvo nakrájanou cibuľou a paradajkami a s ryžou SOS Basmati. Alebo môžete podávať s fritovaným banánom.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu