Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou
súčasťou každej autentickej indickej kuchyne. Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou
súčasťou každej autentickej indickej kuchyne. Táto jednoduchá, no zároveň až prekvapivo chutná kombinácia zemiakov (aloo) a
karfiolu (gobi) ponúka výnimočný zážitok pre chuťové poháriky. Naviac je toto zeleninové jedlo prirodzene “fit” a nízkokalorické.
Tak poďte si pochutiť! Ideálne s ryžou SOS Basmati.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
250 ml |
|
100 g nadrobno nasekané |
|
1 ks |
|
1 PL (alebo rastlinný) |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
- 2
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút. Potom ju odstavíme z tepla, prehrabneme vidličkou a odokryjeme.
- 3
Zemiaky a karfiol očistíme a nakrájame nadrobno.
- 4
V hrnci si medzitým na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 5
Pridáme všetky koreniny, cesnak a pár sekúnd miešame.
- 6
Potom do hrnca pridáme nakrájaný karfiol a zemiaky a minútu restujeme.
- 7
Pridáme vodu tak, aby sme ňou pokryli karfiol a zemiaky do 1/2 objemu.
- 8
Osolíme, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a varíme prikryté približne 10 minút.
- 9
Jedlo skontrolujeme, premiešame a ak treba, pridáme ešte trochu vody a varíme prikryté ešte 10 minút.
- 10
Karfiolovo-zemiakové karí podávame na uvarenej basmati ryži a na záver ho posypeme čerstvým koriandrom.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu