Zemiakový prívarok
Zemiakový prívarok

Zemiaky na chorvátsky spôsob fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 10:56
Zemiaky na chorvátsky spôsob (fotorecept)
Foto: tejaja

Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch. Tento recept mám z časopisu Knihovnička, recepty a rady pro kuchaře Zobraziť celý popisMnožstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch. Tento recept mám z časopisu Knihovnička, recepty a rady pro kuchaře i pěstitele, ktorý kedysi pred rokmi vychádzal. Každý časopis bol zameraný na iný druh zeleniny alebo ovocia a mám z nich množstvo výborných receptov.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
600 g
250 ml
4 ks (uvarené natvrdo)
2 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Zalejeme asi 2 dl vody, osolíme a uvaríme dopolomäkka.

    Zemiaky na chorvátsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme narezané paradajky a dovaríme (kým nie sú zemiaky mäkké).

    Zemiaky na chorvátsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme k zemiakom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

    Zemiaky na chorvátsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieri zemiaky posypeme sekanou vňaťou a obložíme plátkami vajíčok.

Diskusia k receptu

chemik
Vidím na fotu, že paradajky máte normální nemasité, takže co s těmi slupkami, neb se rozvaří zrovna tak jako kdyby se oloupaly? :-)) Tak jak to máte na talíři, bych to uvařit asi nedokázal.
1x zolik
mijaita
@mijaita (4.10.2024 15:22)

Moc dobrý, lahodný, jednoduchý, prostě skvost! Díky za krásný, nový recept! Miluju jednduchá jídla. Uvařila jsem ze dvou brambor, příště bude jedna stačit. 4 střední rajský, máslová jíška, smetana. Všechny palce nahoru :-)


2x haji a zolik
haji
@mijaita (4.10.2024 16:35)
Vypadá to moc dobře, chutně! Pěkný receptík. Mně by chutnalo. Škoda, že už je po domácích rajčatech.
Docela se bavím při komentech. Je to lepší než AI komunikátor, ten jen člověka napodobuje.
1x zolik
tejaja
@chemik (4.10.2024 11:47) Tie paradajky sú mix. Sadím na záhrade vždy odrodu Tornádo, potom datľové, jednu odrodu, ktorá má šupku skôr doružova aj v stave zrelosti a keď mi kamarátka vnúti, tak aj odrodu Brutus, ktorá je veľmi veľká a má výrazné ryhovanie. Nemám ju rada, lebo to ryhovanie môže robiť problém aj kvôli stopke akoby vsunutej dovnútra. Táto odroda je mäsitá. Keď som robila pomazánku, tak 2 paradajky tejto odrody mali 1,2 kg. Inak nie každá odroda paradajok pri tepelnej úprave stočí šupku a zlúpne sa. To, čo som použila pri tomto recepte je mix paradajok, teraz už som ich pozbierala všetky a na tepelnú úpravu vyberám tie mäkšie, tie pevné jem zasurova. Neviem, aké sú paradajky z obchodu. Sú ľudia, ktorým to vadí, tí si olúpu, mne to nevadí, keď mi to dá niekto na tanier.
Prikladám foto paradajok a to "hebedo" ako vravím Brutusovi, je pekne vidieť veľkosťou.




2x zolik a haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia