Pečená kačka
Pečená kačka

Pikantná kačica fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 21:53
Pikantná kačica (fotorecept)
Foto: tejaja

Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu. A nemusí to byť len klasická Zobraziť celý popisKačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu. A nemusí to byť len klasická kapusta. Vhod prídu aj iné druhy zeleniny.

2-3
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

1/2 ks
1 KL
1 KL
400 g
300 g
1 ks
3 strúčiky
2 dl




Postup

  1. 1

    Kačicu posolíme z oboch strán a posypeme mletým zázvorom.

    Pikantná kačica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pekáča dáme fazuľku a narezané paradajky. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak. Premiešame.

    Pikantná kačica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme asi 1 dl vody a navrch dáme kačicu. Posypeme mletou štipľavou paprikou.

    Pikantná kačica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 160 °C asi 1 hodinu. Potom pekáč vyberieme a zeleninu okolo kačice polejeme pikantným kečupom. Nemiešame. Kačicu dopečieme domäkka. Ak treba, ešte podlejeme horúcou vodou.

  5. 5

    Mäkkú kačicu vyberieme a naporcujeme. Zeleninu premiešame. Podávame porcie kačice so zeleninou. Prílohu zvolíme podľa chuti.

  6. 6

    Poznámka: Pokiaľ potrebujeme viac porcií a pripravujeme celú kačicu, je dobré ju rozpoliť a nepiecť vcelku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia