Foto: tejaja
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu. A nemusí to byť len klasická Zobraziť celý popisKačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu. A nemusí to byť len klasická kapusta. Vhod prídu aj iné druhy zeleniny.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kačicu posolíme z oboch strán a posypeme mletým zázvorom.
-
2
Do pekáča dáme fazuľku a narezané paradajky. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak. Premiešame.
-
3
Podlejeme asi 1 dl vody a navrch dáme kačicu. Posypeme mletou štipľavou paprikou.
-
4
Pečieme na 160 °C asi 1 hodinu. Potom pekáč vyberieme a zeleninu okolo kačice polejeme pikantným kečupom. Nemiešame. Kačicu dopečieme domäkka. Ak treba, ešte podlejeme horúcou vodou.
- 5
Mäkkú kačicu vyberieme a naporcujeme. Zeleninu premiešame. Podávame porcie kačice so zeleninou. Prílohu zvolíme podľa chuti.
- 6
Poznámka: Pokiaľ potrebujeme viac porcií a pripravujeme celú kačicu, je dobré ju rozpoliť a nepiecť vcelku.
Tiež pečená kačka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu