Foto: vlastadorisa
Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, chutilo.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu podľa toho, koľko máme doma, očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme udusiť na oleji do polomäkka.
-
2
Keď je lečo takto pripravené, osolíme, okoreníme a pridáme hrnček ryže, premiešame, podlejeme vodou a prikryté dusíme, kým sa aj ryža udusí.
- 3
Miešame. Počas dusenia môžeme pridať trocha paradajkového pretlaku.
- 4
Servírujeme.
Tiež lečo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Aj naša mama to robievala ,myslím ,že to bolo skôr z úsporných dôvodov,bolo nás 5 detí . Ja osobne som to miloval ,mal som to radšej ako klasické lečo bez ryže.
Aj mne, ale dom chcela vyskúšať
Tiež budem variť klasiku, tak sa mi vidí😀ďakujem za komentár
Evka, skúsila som ďakujem za komentár