Palacinková torta s paradajkami fotorecept
Foto: tejaja
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám dostatok paradajok, niekoľkokrát už roky. A vždy chutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín pripravíme palacinkové cesto a necháme asi 15 minút postáť (bylinky nasekáme). Potom z neho upečieme 5 palaciniek.
-
2
Na plech dáme papier na pečenie a uložíme naň prvú palacinku.
-
3
Na palacinku poukladáme vedľa seba asi ½ cm hrubé kolieska paradajok. Jemne osolíme (syr je slaný, ja nesolím už vôbec), okoreníme.
-
4
Posypeme pätinou strúhaného syra. Pätinu syra necháme bokom na záverečné posypanie.
-
5
Uložíme ďalšiu palacinku, pokryjeme paradajkami a takto pokračujeme po poslednú palacinku. Tú už neposýpame, ale celú tortu jemnučko pritlačíme.
-
6
Dáme do rúry a na 180 °C a pečieme 15 minút. Potom vyberieme, posypeme zvyšným syrom a zapečieme ešte asi 5 minút.
-
7
Krájame ako toru a podávame teplé.
Diskusia k receptu