Recepty, kde je orech
Jarná zeleninová polievka
Túto polievku robievam často, je ľahká a chutná, vnúčatá si na nej vždy pochutia. Určite...
Chilli alebo mexická fazuľa
Jedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená:...
Krémová brokolicová polievka
Cibuľu na jemno nakrájame a opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, ...
Cícerová polievka so zeleninou a pohánkou
Veľmi chutná a zdravá polievka. Kto raz ochutná cícer, určite si ho obľúbi.
Švajčiarske syrové fondue
No, pravé švajčiarske asi nie, ale má k nemu dosť blízko, ak porovnávam s...
Paštéta Monika
Tento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla...
Brokolicová mliečna polievka
Velmi chutna polievka, ktora sa obvykle pripravuje so slahackovou smotanou. Nakolko som zmenila svoje stravovanie...
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...
Koktail Coco Loco
Toto je skutočne veľkolepý koktail, pričom už jeho dekoratívna úprava je krásna. Skúste použiť aj...
Polievka so zelerovými rezancami
Tento recept vznikol ako dôsledok mojej nepozornosti. Potrebovala som osmažiť zeler na čínu, na chvíľu...
Cestoviny so špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak...
Vianočná rybacia polievka
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame...
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Hachis parmentier
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Kalmycký čaj Džomba
Kalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Špenátová roláda
Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ....
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...
Mexický figový puding
Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni
za...
Mexická syrová hrianka
Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.
Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...
Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.
Studená uhorková polievka
Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...
Francúzske palacinky
Plnka: Na masle orestujeme
nadrobno nakrájanú
cibuľu, pridáme pokrájanú
šunku, šampiňóny, premiešame,
chvíľu podusíme. Pridáme
smotanu zmiešanú
so...
Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu
a pór očistíme a nadrobno
pokrájame.
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej
osolenej vode. Varíme
asi dve až tri minúty.
Scedíme a necháme
odkvapkať.
Jarná zeleninová polievka
Túto polievku robievam často, je ľahká a chutná, vnúčatá si na nej vždy pochutia. Určite...
Chilli alebo mexická fazuľa
Jedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená:...
Krémová brokolicová polievka
Cibuľu na jemno nakrájame a opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, ...
Cícerová polievka so zeleninou a pohánkou
Veľmi chutná a zdravá polievka. Kto raz ochutná cícer, určite si ho obľúbi.
Švajčiarske syrové fondue
No, pravé švajčiarske asi nie, ale má k nemu dosť blízko, ak porovnávam s...
Paštéta Monika
Tento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla...
Brokolicová mliečna polievka
Velmi chutna polievka, ktora sa obvykle pripravuje so slahackovou smotanou. Nakolko som zmenila svoje stravovanie...
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...
Koktail Coco Loco
Toto je skutočne veľkolepý koktail, pričom už jeho dekoratívna úprava je krásna. Skúste použiť aj...
Polievka so zelerovými rezancami
Tento recept vznikol ako dôsledok mojej nepozornosti. Potrebovala som osmažiť zeler na čínu, na chvíľu...
Cestoviny so špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak...
Vianočná rybacia polievka
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame...
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Hachis parmentier
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Kalmycký čaj Džomba
Kalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Špenátová roláda
Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ....
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...
Mexický figový puding
Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni za...
Mexická syrová hrianka
Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.
Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...
Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.
Studená uhorková polievka
Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...
Francúzske palacinky
Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so...
Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.