Hachis parmentier

veronikak - bez fotkyveronikak, 26. októbra 2009
Hachis parmentier
Foto: veronikak

Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1  kg
4 ks
2 kg
2 ks
4 strúčiky
1 ks
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Dáme uvariť zemiaky, ktoré potom zmiešame s troškou masla a mlieka a spravíme pyré. Zatiaľ si na veľkej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačíme cesnak, postupne pridáme mrkvu nakrájanú na rezance, trošku slaninky a napokon mleté hovädzie mäsko. Osolíme, okoreníme a necháme podusiť. Namočíme si rožok v mlieku. Keď mäso odstavíme, zamiešame doň 3 vajíčka, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, nadrobený rožok a spravíme masu.

  2. 2

    Vytrieme plech maslom, na spodok dáme polovicu zemiakovej kaše a na ňu pripravené mäsko. Do zvyšku kaše zamiešame 1 kyslú smotanu, 2 vajíčka a mletý muškátový orech. Rozotrieme na mäso. Napokon nastrúhame na vrch ementál.

  3. 3

    Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200-250 stupňov.

Diskusia k receptu

jarco
Na môj vkus trochu zložitá príprava, tak ako vo všetkých francúzksych receptoch. Ale určite vyskúšam, ten typ jedál mám rád.

Inak podľa môjho názoru by sa pri obrázkoch "požičaných" z webu mal aspoň priznávať zdroj... ak už nie z úcty voči autorským právam, tak aspoň preto, aby sa iní Vareškáči, ktorí si fotia sami, pri porovnávaní s profi fotkou necítili ako trápne neschopní amatéri...
veronikak
S tym priznavanim zdroja suhlasim, ani sa nesnazim tvrdit, ze som autorkou fotky...ta je pouzita na ilustraciu, aby ludia mali vobec predstavu, ako to vyzera...pokojne by to mohol byt povinny udaj. ak s ty nieco spravi admin;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia