Foto: veronikak
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Dáme uvariť zemiaky, ktoré potom zmiešame s troškou masla a mlieka a spravíme pyré. Zatiaľ si na veľkej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačíme cesnak, postupne pridáme mrkvu nakrájanú na rezance, trošku slaninky a napokon mleté hovädzie mäsko. Osolíme, okoreníme a necháme podusiť. Namočíme si rožok v mlieku. Keď mäso odstavíme, zamiešame doň 3 vajíčka, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, nadrobený rožok a spravíme masu.
- 2
Vytrieme plech maslom, na spodok dáme polovicu zemiakovej kaše a na ňu pripravené mäsko. Do zvyšku kaše zamiešame 1 kyslú smotanu, 2 vajíčka a mletý muškátový orech. Rozotrieme na mäso. Napokon nastrúhame na vrch ementál.
- 3
Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200-250 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak podľa môjho názoru by sa pri obrázkoch "požičaných" z webu mal aspoň priznávať zdroj... ak už nie z úcty voči autorským právam, tak aspoň preto, aby sa iní Vareškáči, ktorí si fotia sami, pri porovnávaní s profi fotkou necítili ako trápne neschopní amatéri...