Paštéta Monika

nadranka6 - fotkanadranka6, 10. februára 2010

Tento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla som na to, že tento je najlepší a Zobraziť celý popisTento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla som na to, že tento je najlepší a najchutnejší. Verím, že sa bude všetkým páčiť!!!!! Je to skôr mäsová paštéta a nie je veľmi mastná, chuťovo vynikajúca!!!

35 pohárov
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
3,5 kg
1,5 kg
1 kg
1 hlavička
2 ks
0,5  balíčka
11 dkg
5 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu usmažím do zlatista a nechám vychladnúť. Vychladnuté pomeliem na mäsovom mlynčeku + celú cesnakovú hlavičku + pečienku, slaninu, bravč.lopatku a uvarené zemiaky.

  2. 2

    Zemiaky môžem aj deň predtým uvariť, budú chutnejšie. Dochutím soľou,mletým korením a nastrúham 2 muškátové orechy.

  3. 3

    Dobre premiešam a také pomleté nechám stáť cez noc v chlade. Na druhý deň natlačím do pohárov, sterilizujem na 100 stupňoch asi 10minút a vypnem. Hotovo.

Diskusia k receptu

kimlo
Ako je to s tou tepelnou úpravou? V texte je len sterilizácia 10 minút, to sa mi zdá na mäso dosť málo.
nyja
Je to dosť nezrozumiteľne napísané. Nie je jasné, čo s pečeňou, čo so slaninou a s mäsom? Len uvariť? Divné. Skúste to trocha preformulovať.
Ale 3,5 kg slaniny nie je dáko priveľa? Len sa pýtam, lebo mne sa to vidí moc. Možno zaúradoval tlačiarenský škriatok? :))
nadranka6
Nyja,nič nevaríš,len zemiaky a usmažíš cibuľku. Slaninu,mäso a pečienku pomelieš za surova. Nie je to veľa slaniny,možno sa to zdá,ale mastné to nie je,jedla som aj mastnejšie a tie zemiaky to troška pohltia.
Kimlo, tých 10 minút je myslená sterilizácia na 100stupňov,teda to držíš na stovke 10minút,môžeš aj viac,ale neni treba, tú pašteku nebudeš mať problém skonzumovať do dvoch mesiacov. Moji traja chlapi ju spracú do mesiaca.
Zatiaľ stačia odpovede??? Neni problém, som k dispozícií!!
evanaaa
Tak ako vlastne? 10 min. alebo 1 hod.?Lebo to je veľký rozdiel.Ale asi to druhé, lebo keď som sterilizovala mäso do pohárov,tiež asi hodinu.Je to síce veľký rozpis surovín pre dve osoby,možno by sa to dalo aj s polovičnou dávkou urobiť.Vypadá to dobre,tak to skúsim.
nadranka6
Môžete skúsiť aj z polovičnej dávky. Neviem akú paštetu ľúbite,či viacej mäsovú,pečeňovú alebo mastnejšiu,dajú sa suroviny aj upraviť.
komak19
Recept na pečenovú paštetu.0,5kg.brav.pečienky3nasobok mäs
3nsobok podbriatku,alebo slaniny:ešte raz,0,5kg pečienky 1.5kg mäsa
1.5kg podbriatku=3.5kg zmesy.Všeko pomelime najemno,na 1kg zmesy
dáme -7vjičok=23 vajec dochutíme korenim solou podla vlastnej chuti.
Na spodok pohára dáme kúsok bravčovej kože bobkový list a plnime
pohare zmesou asi 1cm pod okraj pohara na vrch dame tak isto ako
na spodok sterilizujeme 2.hod. Dávka sa vždy odvodzuje od pečienky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia