Tento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla som na to, že tento je najlepší a Zobraziť celý popisTento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla som na to, že tento je najlepší a najchutnejší. Verím, že sa bude všetkým páčiť!!!!! Je to skôr mäsová paštéta a nie je veľmi mastná, chuťovo vynikajúca!!!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu usmažím do zlatista a nechám vychladnúť. Vychladnuté pomeliem na mäsovom mlynčeku + celú cesnakovú hlavičku + pečienku, slaninu, bravč.lopatku a uvarené zemiaky.
- 2
Zemiaky môžem aj deň predtým uvariť, budú chutnejšie. Dochutím soľou,mletým korením a nastrúham 2 muškátové orechy.
- 3
Dobre premiešam a také pomleté nechám stáť cez noc v chlade. Na druhý deň natlačím do pohárov, sterilizujem na 100 stupňoch asi 10minút a vypnem. Hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale 3,5 kg slaniny nie je dáko priveľa? Len sa pýtam, lebo mne sa to vidí moc. Možno zaúradoval tlačiarenský škriatok? :))
Kimlo, tých 10 minút je myslená sterilizácia na 100stupňov,teda to držíš na stovke 10minút,môžeš aj viac,ale neni treba, tú pašteku nebudeš mať problém skonzumovať do dvoch mesiacov. Moji traja chlapi ju spracú do mesiaca.
Zatiaľ stačia odpovede??? Neni problém, som k dispozícií!!
3nsobok podbriatku,alebo slaniny:ešte raz,0,5kg pečienky 1.5kg mäsa
1.5kg podbriatku=3.5kg zmesy.Všeko pomelime najemno,na 1kg zmesy
dáme -7vjičok=23 vajec dochutíme korenim solou podla vlastnej chuti.
Na spodok pohára dáme kúsok bravčovej kože bobkový list a plnime
pohare zmesou asi 1cm pod okraj pohara na vrch dame tak isto ako
na spodok sterilizujeme 2.hod. Dávka sa vždy odvodzuje od pečienky.