
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so solamylom, dochutíme soľou, korením.
- 2
 Palacinku naplníme pripravenou plnkou, zrolujeme, uložíme na tanier. Vložíme do vyhriatej rúry, necháme zapiecť – 20 minút.
- 3
 Maslo necháme na miernom ohni rozpustiť, zasypeme múkou, krátko opražíme, zalejeme studeným mliekom, dobre rozšľaháme a necháme zovrieť.
- 4
 Po zovretí varíme asi 20 minút, občas premiešame, aby sa omáčka nepripálila. Do uvarenej omáčky pridáme smotanu, topený syr, krátko povaríme.
- 5
 Nakoniec omáčku precedíme, dochutíme soľou a postrúhaným muškátovým orieškom.
- 6
 Plnenú palacinku polejeme bešamelovou omáčkou, ozdobíme podľa fantázie a pokvapkáme balzamikovou redukciou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu