Postup
-
1
Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so solamylom, dochutíme soľou, korením.
- 2
Palacinku naplníme pripravenou plnkou, zrolujeme, uložíme na tanier. Vložíme do vyhriatej rúry, necháme zapiecť – 20 minút.
- 3
Maslo necháme na miernom ohni rozpustiť, zasypeme múkou, krátko opražíme, zalejeme studeným mliekom, dobre rozšľaháme a necháme zovrieť.
- 4
Po zovretí varíme asi 20 minút, občas premiešame, aby sa omáčka nepripálila. Do uvarenej omáčky pridáme smotanu, topený syr, krátko povaríme.
- 5
Nakoniec omáčku precedíme, dochutíme soľou a postrúhaným muškátovým orieškom.
- 6
Plnenú palacinku polejeme bešamelovou omáčkou, ozdobíme podľa fantázie a pokvapkáme balzamikovou redukciou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu