Francúzske palacinky

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009
Francúzske palacinky

Suroviny

20 g
50 g
50 g
15 g
10 ml
50 g
50 g
1 dl
250 ml
15 g
100 g




Postup

  1. 1

    Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so solamylom, dochutíme soľou, korením.

  2. 2

    Palacinku naplníme pripravenou plnkou, zrolujeme, uložíme na tanier. Vložíme do vyhriatej rúry, necháme zapiecť – 20 minút.

  3. 3

    Maslo necháme na miernom ohni rozpustiť, zasypeme múkou, krátko opražíme, zalejeme studeným mliekom, dobre rozšľaháme a necháme zovrieť.

  4. 4

    Po zovretí varíme asi 20 minút, občas premiešame, aby sa omáčka nepripálila. Do uvarenej omáčky pridáme smotanu, topený syr, krátko povaríme.

  5. 5

    Nakoniec omáčku precedíme, dochutíme soľou a postrúhaným muškátovým orieškom.

  6. 6

    Plnenú palacinku polejeme bešamelovou omáčkou, ozdobíme podľa fantázie a pokvapkáme balzamikovou redukciou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia