Lahôdkové fašírky Royal

cokomilka - fotkacokomilka, 23. októbra 2009

Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a vôbec im to jedlo nepripadalo ako obyčajný hamburger....

4
porcie
80 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 ks
3 dl
4 cl
1/2 ks
1 moccalyžička
2 viazaničky
1 viazanička
2 moccalyžičky
5 ks
500 g
70 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Veľkým ťažkým nožom nasekáme kuracie prsia na drobno, pridáme celé vajcia, koreniny a sekané bylinky a cibuľku na jemno. Pokvapkáme brandy. Vymiešame. Vložíme na hodinu do chladu.

  2. 2

    Nastrúhame biele pečivo na jemnú strúhanku. Radšej väčší kopec. Otvoríme konzervu lahôdkových fazuliek alebo uvaríme čerstvé fazuľky bez "fúzov". Pripravíme na podnos.

  3. 3

    Vyberieme fašírkovú hmotu a mokrými rukami formujeme menšie fašírky. Obalíme dôkladne v strúhanke.

  4. 4

    Na čistú panvicu nalejeme olivový olej a zohrejeme na nízkej teplote. Olej má vypúšťať bublinky ale nedymiť a neškvrčať. Vložíme na veľkú panvicu prvých sedem fašírok a prikryjeme na štyri minúty. Obrátime a znova prikryjeme na štyri minúty. Skontrolujeme, necháme ešte zo dve min. dopiecť. Nesmú byť v strede surové.

  5. 5

    Po upečení fašírok hodíme na maslo čínske alebo iné mladé fazuľkové struky a narýchlo opečieme spolu s korením a sekaným strúčikom cesnaku. Opäť na nízkom stupni. Fazuľky majú nasať arómu a zohriať sa. Niesmú vyzerať ako oprážané.

  6. 6

    Naservírujeme na tanier fašírku a fazuľku uloženú pozdĺžne na sebe. Polejeme zvyškom nepriškvareného masla. Ozdobíme sekanou kápiou. Fašírky majú byť voňavé po bylinkách a korení, fazuľka má chutiť maslovo, solíme len mierne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia