Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a vôbec im to jedlo nepripadalo ako obyčajný hamburger....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
2 ks |
|
3 dl |
|
4 cl |
|
|
|
1/2 ks |
|
1 moccalyžička |
|
2 viazaničky |
|
1 viazanička |
|
2 moccalyžičky |
|
5 ks |
|
500 g |
|
70 g |
|
|
|
3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Veľkým ťažkým nožom nasekáme kuracie prsia na drobno, pridáme celé vajcia, koreniny a sekané bylinky a cibuľku na jemno. Pokvapkáme brandy. Vymiešame. Vložíme na hodinu do chladu.
- 2
Nastrúhame biele pečivo na jemnú strúhanku. Radšej väčší kopec. Otvoríme konzervu lahôdkových fazuliek alebo uvaríme čerstvé fazuľky bez "fúzov". Pripravíme na podnos.
- 3
Vyberieme fašírkovú hmotu a mokrými rukami formujeme menšie fašírky. Obalíme dôkladne v strúhanke.
- 4
Na čistú panvicu nalejeme olivový olej a zohrejeme na nízkej teplote. Olej má vypúšťať bublinky ale nedymiť a neškvrčať. Vložíme na veľkú panvicu prvých sedem fašírok a prikryjeme na štyri minúty. Obrátime a znova prikryjeme na štyri minúty. Skontrolujeme, necháme ešte zo dve min. dopiecť. Nesmú byť v strede surové.
- 5
Po upečení fašírok hodíme na maslo čínske alebo iné mladé fazuľkové struky a narýchlo opečieme spolu s korením a sekaným strúčikom cesnaku. Opäť na nízkom stupni. Fazuľky majú nasať arómu a zohriať sa. Niesmú vyzerať ako oprážané.
- 6
Naservírujeme na tanier fašírku a fazuľku uloženú pozdĺžne na sebe. Polejeme zvyškom nepriškvareného masla. Ozdobíme sekanou kápiou. Fašírky majú byť voňavé po bylinkách a korení, fazuľka má chutiť maslovo, solíme len mierne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu