Tradičné vianočné beigli

marusko - fotkamarusko, 23. decembra 2009
4hod minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
20 dkg
25 dkg
2 dkg
2 dcl
2+1 kus
1 dkg
10 dkg
40 dkg
4.50 dcl
30 dkg
70 dkg
5 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    do vlažnej mlieka dame troška cukru a droždie nechame kysnuť

  2. 2

    potom zo všetkého urobime cesto,a nechame 2-3 hodin odpocivať na chladnom mieste potom rozdelime na 6 kusov , dame variť vodu s 30 dkg cukrom a obarime stym mletu orechy dame dotoho este trosku rumu a citronovu korua a hrozienka,ešte raz dame variť 2,50 dcl vodu40 dkg cukrom a obarime mlety mak ,nechame vychladnuť.cesto po jednom vyvalime a do 3 dame orechy a do 3 dame mak urobime roladu do makovej ešte dame lekvar najlepšie slivkovy posipeme sem tam dame na plech po troch a vajcom natreme

  3. 3

    hodinu nechame postať a pečieme 180°C;do zlata

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: