Veľkonočná plnka

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1/2 ks
7 ks
200 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané vajcia, koreniny, soľ, cesnak, krupicu namočenú v mlieku a kvások z droždia, trochy mlieka a trochy cukru.

  2. 2

    Dobre premiešame, nakoniec vmiešame posekané bylinky. Naplníme do dobre vymastenej a strúhankou vysypanej formy a necháme 30 minút kysnúť.

  3. 3

    Potom pomaly upečieme (asi 40 minút) dozlata. Po vyklopení z formy plnku ozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia