4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z postrúhaným syrom ,polovicou parmezánu soľou, čerstvo mletým korením a muškátovým orechom. Postupne pridávame vajce a dobre miesime až hmota drží pohromade tak, ako ju vytvarujeme.
- 2
Pomúčenými rukami vytvoríme knedličky oválneho tvaru. Na každú použijeme asi 1 lyžicu hmoty. Po 3 až 4 kusoch vkladáme do vriacej vody, ktorá sa varí na miernom ohni. Necháme ich variť, kým nevyplávajú na povrch /1-2 minúty/. Dierkovanou varechou vyberieme z vody , vložíme ich varnej do nádoby dobre vymastenej maslom.Hotové knedličky posypeme zvyšným parmezánom a pokvapkáme maslom. Pred podávaním ich môžeme na grile nechať zhnednúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu