Špenátové knedličky

brigita - fotkabrigita, 20. januára 2010
4-6
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
220 g
90 g
50 g




Postup

  1. 1

    Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z postrúhaným syrom ,polovicou parmezánu soľou, čerstvo mletým korením a muškátovým orechom. Postupne pridávame vajce a dobre miesime až hmota drží pohromade tak, ako ju vytvarujeme.

  2. 2

    Pomúčenými rukami vytvoríme knedličky oválneho tvaru. Na každú použijeme asi 1 lyžicu hmoty. Po 3 až 4 kusoch vkladáme do vriacej vody, ktorá sa varí na miernom ohni. Necháme ich variť, kým nevyplávajú na povrch /1-2 minúty/. Dierkovanou varechou vyberieme z vody , vložíme ich varnej do nádoby dobre vymastenej maslom.Hotové knedličky posypeme zvyšným parmezánom a pokvapkáme maslom. Pred podávaním ich môžeme na grile nechať zhnednúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia