Talianska veľkonočná torta

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
60 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
4 PL
250 ml
1 kg
4 strúčiky
40 g
400 g
100 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Na troche oleja zľahka opražíme rozotrený cesnak, pridáme špenát, ochutíme a chvíľku dusíme.

  3. 3

    Tvaroh vyšľaháme a zmiešame so špenátom a syrom. Cesto rozdelíme na 8 častí a na pomúčenej doske každú z nich vyvaľkáme na placku s priemerom asi 24 cm.

  4. 4

    Tortovú formu vymastíme a na jej dno položíme 4 placky. Na cesto vylejeme špenátovú masu, lyžicou v nej urobíme 6 jamiek, do každej rozbijeme vajíčko.

  5. 5

    Posypeme soľou a muškátovým orieškom, prikryjeme zvyšnými 4 plackami a potrieme olejom.

  6. 6

    Tortu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia