60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Na troche oleja zľahka opražíme rozotrený cesnak, pridáme špenát, ochutíme a chvíľku dusíme.
- 3
Tvaroh vyšľaháme a zmiešame so špenátom a syrom. Cesto rozdelíme na 8 častí a na pomúčenej doske každú z nich vyvaľkáme na placku s priemerom asi 24 cm.
- 4
Tortovú formu vymastíme a na jej dno položíme 4 placky. Na cesto vylejeme špenátovú masu, lyžicou v nej urobíme 6 jamiek, do každej rozbijeme vajíčko.
- 5
Posypeme soľou a muškátovým orieškom, prikryjeme zvyšnými 4 plackami a potrieme olejom.
- 6
Tortu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu