Kalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže som bol v tom čase nútený striedať veľké Zobraziť celý popisKalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže som bol v tom čase nútený striedať veľké extrémy (- 50 C - Sibír, na +45 C Elista v priebehu nejakých týždňov), tento čajík som si obľúbil aj v zime
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lisovaný (ak nie je tak aj sypaný) čierny čaj zalievame chladnou vodou, vodu privedieme do varu a nechamie vrieť 5 - 10 minút
- 2
Do toho vlievame mlieko alebo smotanu a opäť necháme povrieť 5 min. Počas vrenia čaj miečame (tzv. prelievame naberačkou) 2 - 3 min.
- 3
Čaj precedíme a dodáme maslo, soľ a mletý muškátový orech
- 4
Podávame v nízkych šálkach
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dalsia vec je, ze v STepiach uz sama voda je slana.
No a Gruzynsky lysovany caj sam o sebe je sila. VOjaci v ruskej Armade si ho robili tak ze do pohara nasypali polovicu "zavarky" a zaliali. VOlali to čefir - ale mne sa nepodarilo vypit ani jeden. Sanku skruca:-)