Kalerábový nákyp s kuracím mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 5. septembra 2009
30 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
3 ks
2 KL
0,5 kg
1 PL
2 PL
2-3 PL
75 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Kaleráb ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky, trochu kalerábovej vňate umyjeme a nahrubo nasekáme. 0,5 l vody a vývar necháme zovrieť, pridáme kaleráb a varíme 10 minút.

  3. 3

    Vyberieme, vývar necháme na ďalšie použitie. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, v panvici zohrejeme olej a mäso na ňom z každej strany približne 7 minút opečieme, osolíme, okoreníme a nakrájame na tenké plátky.

  4. 4

    Mäsový výpek rozriedime vývarom a necháme prevrieť. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a zapražíme. Zalejeme vývarom, premiešame, necháme zovrieť.

  5. 5

    Syr nastrúhame. Do omáčky vmiešame polovicu nastrúhaného syra, kyslú smotanu a nesekanú kalerábovú vňať. Premiešame a dochutíme soľou, korením a trochou strúhaného muškátového orieška.

  6. 6

    Do pekáča uložíme plátky kalerábu, zemiakov, mäsa a zalejeme omáčkou. Posypeme zvyšným syrom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 30 minút.

  7. 7

    Nakoniec ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: