Mexický figový puding

redakcia - fotkaredakcia, 15. septembra 2009
45 minút
na 160 °C

Suroviny

100 ml
100 g
75 g
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni za stáleho miešania.

  2. 2

    Miešame tak dlho, až kým mlieko nezhustne. Potom hrniec odstavíme a zmes masla, cukru, škorice a mletého muškátového orechu vyšľaháme snehovou metlou.

  3. 3

    Na záver vložíme hrozienka, nakrájané figy a pudingovú zmes vlejeme do kovovej formy.

  4. 4

    Do rúry umiestnime vodný kúpeľ, do nej vložíme formu s obsahom pudingu a pri teplote 160 °C asi 45 minút ohrievame.

  5. 5

    Po dokončení ešte teplý puding nakrájame a podávame so šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia