45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni za stáleho miešania.
- 2
Miešame tak dlho, až kým mlieko nezhustne. Potom hrniec odstavíme a zmes masla, cukru, škorice a mletého muškátového orechu vyšľaháme snehovou metlou.
- 3
Na záver vložíme hrozienka, nakrájané figy a pudingovú zmes vlejeme do kovovej formy.
- 4
Do rúry umiestnime vodný kúpeľ, do nej vložíme formu s obsahom pudingu a pri teplote 160 °C asi 45 minút ohrievame.
- 5
Po dokončení ešte teplý puding nakrájame a podávame so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu