Recepty, kde je orech
Hachis parmentier
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Kalmycký čaj Džomba
Kalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Špenátová roláda
Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ....
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...
Mexický figový puding
Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni
za...
Mexická syrová hrianka
Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.
Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...
Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.
Studená uhorková polievka
Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...
Francúzske palacinky
Plnka: Na masle orestujeme
nadrobno nakrájanú
cibuľu, pridáme pokrájanú
šunku, šampiňóny, premiešame,
chvíľu podusíme. Pridáme
smotanu zmiešanú
so...
Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu
a pór očistíme a nadrobno
pokrájame.
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej
osolenej vode. Varíme
asi dve až tri minúty.
Scedíme a necháme
odkvapkať.
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame
a dáme opražiť na troške
oleja, pridáme na drobno
pokrájané cibule a počkáme,
kým zmäknú.
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Špargľová polievka
Očistenú špargľu nakrájame na kúsky dĺžky 2-3 cm, šampiňóny na plátky a spolu varíme v 0,...
Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko
v mierne octovej, slanej
vode s bobkovým listom a po
odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
Karfiolová krémová polievka
Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody....
Špenátové lievance
Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...
Alpská zemiaková polievka
Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska...
Hachis parmentier
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Kalmycký čaj Džomba
Kalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Špenátová roláda
Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ....
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...
Mexický figový puding
Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni za...
Mexická syrová hrianka
Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.
Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...
Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.
Studená uhorková polievka
Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...
Francúzske palacinky
Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so...
Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Špargľová polievka
Očistenú špargľu nakrájame na kúsky dĺžky 2-3 cm, šampiňóny na plátky a spolu varíme v 0,...
Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
Karfiolová krémová polievka
Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody....
Špenátové lievance
Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...
Alpská zemiaková polievka
Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska...