Foto: boldy
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je ako príloha k mäsu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca dáme celú kapustu, naplníme vodou, pridáme štipku soli a povaríme, aby sa kapustové listy uvoľnili a zmäklli. Medzitým si pripravíme zmes na plnenie.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlata, pridáme nakrájaný kôpor a petržlen. Zalejem paradajkovou šťavou, okoreníme soľou, peprom, muškátovým orieškom, kmínom a nakoniec pridáme umytú neuvarenú ryžu. Zmes nesmie byť veľmi riedka.
- 3
Kapustové listy pokrájame na menšie plátky, plníme zmesou a zatočíme, aby z nich zmes nevytiekla. Takto ukladáme do hrnca jedno vedľa druhého. Nakoniec všetko zalejeme kuracím vývarom a varíme asi 45 minút na slabom plameni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu