Mashi - plnená kapusta trocha ináč

boldy - fotkaboldy, 7. januára 2010
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Foto: boldy

Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je ako príloha k mäsu.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
200 ml
1
400 g
1
2 PL
1
750 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme celú kapustu, naplníme vodou, pridáme štipku soli a povaríme, aby sa kapustové listy uvoľnili a zmäklli. Medzitým si pripravíme zmes na plnenie.

  2. 2

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlata, pridáme nakrájaný kôpor a petržlen. Zalejem paradajkovou šťavou, okoreníme soľou, peprom, muškátovým orieškom, kmínom a nakoniec pridáme umytú neuvarenú ryžu. Zmes nesmie byť veľmi riedka.

  3. 3

    Kapustové listy pokrájame na menšie plátky, plníme zmesou a zatočíme, aby z nich zmes nevytiekla. Takto ukladáme do hrnca jedno vedľa druhého. Nakoniec všetko zalejeme kuracím vývarom a varíme asi 45 minút na slabom plameni.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Zbožňujem všetky druhy plnených kapustných a vínových listov, sarmy, atd, ale nemám trpezlivosť to pripravovať :-(
jeee boldy, aj moj manzel je egyptan :-D hehe moja svokra robi mahshi, tak ako som uviedla v recepte mahshi v baklazanoch a ona este kapustu vari kazdy list zvlast a v kmine, je s tym inak dobra prplacka, robievas mahshi casto? moja svagrina sa ho odmietla naucit, ze jej sa to nechce :-D
no vidis to a ma to napadlo, ked si pisala :-) predvcerom sme robili v baklazanoch a v cukine, ale nie je to az take fajne ako kapusta... robim to casto, lebo moj manzel to miluje, ale sa mi teda veru nechce stale :}
ja mam tiez najradsej mahshi v kapuste, ma to vacsi smrnc, ako v baklazanoch a cukine, ked robim v baklazanoch, tak vyjem len ryzu zvnutra a ostatok necham, moj manzel tiez zboznuje mahshi a ja s nim, ale zas nerobime ho tak casto, ozaj iba prilezitostne, no teraz najblizsie ma nuti, ze urobit pre svokru, aby sa mohol popysit, ze ako mi to ide :-D

Pridaj komentár k receptu: