Halva

bugo - fotkabugo, 19. decembra 2009

vynikajúca sladká dobrotka.....

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

230 g
300 g
200 g
1/2 čaj.lyžičky
50 g
50 g
650 g




Postup

  1. 1

    V hrnci zmiešajte mlieko s cukrom a muškátovým orieškom (pre deti ním radšej šetriť) a povarte asi 1 minútu.

  2. 2

    Pridajte hrozienka a trocha povarte. Orechy opražte na sucho tak, aby zostali svetlé, nasekajte ich na hrubo a dajte bokom.

  3. 3

    V inom hrnci rozpustite maslo. Pridajte krupicu a za stáleho miešania ju smažte asi 10 až 15 minút, dokiaľ krupica nie je zlatohnedá a dokiaľ sa maslo nezačne oddelovať od zrniek.

  4. 4

    Znížte teplotu a pomaly prilievajte do krupice sladené mlieko za stáleho miešania. Pomiešajte a pridajte opražené orechy. Varte dokiaľ sa všetka tekutina nevsiakne. Podávajte teplé. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu