Mortadela

kristinka55 - fotkakristinka55, 13. decembra 2009

tento recept mam od svojej svokry a všetkym velmi chutí.

Suroviny

1 kg
5 celých
3-5 sttručikov
1 KL
1 KL
1 KL
 štipku
 na posypanie
1 kus




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčík zomelieme na mesovom mlynčeku,pridáme vajička,mlete čierne korenie, vegetu,soľ,prelysovaný cesnak a štipku muškatoveho mletého orecha všetko spolu dobre premiešame a odložime do chladničky na 24 hodín.

  2. 2

    po 24 hodinach znova premiešame a pripravime si črievko na tlačenku spodok zaviažeme a ntlačime do neho mäsovu hmotu a zase zaviažeme. dame si na sporák variť vodu. Ked už voda vrie vložime hmotu v sáčku do hrnca zakryjeme pokrievkov a varíme 1,5 hodiny.Po uvarení vyberieme a nechame vychladnuť.

  3. 3

    Vychladnutu vytlačíme zo sáčku a poprašime z každej strany mletou červenou paprikou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia