Špenátová roláda

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
Špenátová roláda
Foto: Pravda
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
120 g
3 ks
2 strúčiky
1/2 KL
125 g
2-3 ks
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do špenátu.

  2. 2

    Rozotrieme na papier na pečenie (alebo vymastíme plech a vysypeme múkou) a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút.

  3. 3

    Upečené zrolujeme aj s papierom anecháme vychladnúť. pozor, cesto sa nesmie piecť veľmi dlho, aby nebolo suché, ale vláčne, prepečené (skúsime špajdlou) aby sa roláda pri točení nelámala.

  4. 4

    Uvarené vajce pokrájame nadrobno, vymiešame do penista maslo so syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a vajce, všetko jemne premiešame a osolíme.

  5. 5

    Vychladnuté cesto rozmotáme, potrieme plnkou a úplne na okraj, odkiaľ budeme roládu stáčať, dáme stočené prošuto a roládu zvinieme.

  6. 6

    Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na porcie.

Diskusia k receptu

Vymazať
zdezda
Včera som túto roládu robila, snažila som sa o100/6, no po upečení mi nešla z papiera, asi spravím z tej masy jednohubky a určite budúchutné.
Vymazať
pivonka
V našej rodine je špenát veľmi obľúbený a túto roládu som sa chystala vyskúšať z prvej úrody čerstvého špenátu, ale asi by to nedopadlo dobre. Rozmrazený špenát má v sebe viac vlhkosti.
Zdezda, často používam papier na pečenie, ale ja ho najprv trochu potriem tuhým pokrmovým tukom. Osvedčilo sa mi to.
Vymazať
pivonka
Tak som ju konečne vyskúšala a je výborná. Ako som uviedla hore, natrela som papier na pečenie pokrmovým tukom a roláda sa pekne oddelila. Použila som hladkú múku a bez lámania sa zatočila. Je to zaujímavý prvok studenej kuchyne.
Vymazať
miis
Robila som ju pred rokom na Veľkú noc, zaujímavo osviežila studenú misu, chutila nám. Piekla som bez papiera priamo v plechu ako bežnú piškótovú roládu a zavinula do normálnej plátenej utierky - všetko bolo o.k. Len toho na veľkú noc bolo (všetkého) veľa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia