Vianočná rybacia polievka

mikalove - bez fotkymikalove, 13. decembra 2009
6
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks
100 g
40 g
podľa chuti
50 g
2 dcl
1 PL
podľa chuti
10 g
1 pl




Postup

  1. 1

    Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame na malé rezance a podusíme na masle.Pridáme kúsok postrúhaného muškátového orecha, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy. Ikry alebo mliečie opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a všetko spolu dobre povaríme.

  2. 2

    Nakoniec vložíme do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko, dochutíme polievkovým korením a osolíme. Pri podávaní vkladáme do polievky sendvič pokrájaný na rezance a opražený na tuku a posekanú zelenú petržlenovú vňat.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia