6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame na malé rezance a podusíme na masle.Pridáme kúsok postrúhaného muškátového orecha, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy. Ikry alebo mliečie opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a všetko spolu dobre povaríme.
- 2
Nakoniec vložíme do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko, dochutíme polievkovým korením a osolíme. Pri podávaní vkladáme do polievky sendvič pokrájaný na rezance a opražený na tuku a posekanú zelenú petržlenovú vňat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu