Bravčová a hovädzia roládka plnená oravskou slaninkou

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Bravčová a hovädzia roládka plnená oravskou slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g
250 g
50 g
15 g
2 g
20 g
50 g
1 dcl
1 dl
50 g
Zemiaková štrúdľa:
1000 g
20 g
50 g
1 g
30 g
1 g
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku a hovädziu roštenku naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Medzi naklepanú panenku a roštenku dáme na plátky nakrájanú oravskú slaninku a spolu zrolujeme. Opečieme prudko na oleji a dáme piecť do rúry na 180o C zhruba 30 min. Hotové mäso z nádoby vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vývarom, bielym vínom a krátko povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou.

  2. 2

    Zemiaková štrúdľa: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode. Očistíme ich, zomelieme a pridáme opečenú cibuľku, soľ, korenie, cesnak, muškátový orech, vajíčko a spolu dobre premiešame. Zemiakovou masou naplníme lístkové cesto a 30 minút pečieme v rúre na 180 oC.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia