Bravčová a hovädzia roládka plnená oravskou slaninkou
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
50 g |
|
15 g |
|
2 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
1 dcl |
|
1 dl |
|
50 g |
|
Zemiaková štrúdľa: | |
1000 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
1 g |
|
30 g |
|
1 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku a hovädziu roštenku naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Medzi naklepanú panenku a roštenku dáme na plátky nakrájanú oravskú slaninku a spolu zrolujeme. Opečieme prudko na oleji a dáme piecť do rúry na 180o C zhruba 30 min. Hotové mäso z nádoby vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vývarom, bielym vínom a krátko povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou.
- 2
Zemiaková štrúdľa: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode. Očistíme ich, zomelieme a pridáme opečenú cibuľku, soľ, korenie, cesnak, muškátový orech, vajíčko a spolu dobre premiešame. Zemiakovou masou naplníme lístkové cesto a 30 minút pečieme v rúre na 180 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu