Mexická syrová hrianka

redakcia - fotkaredakcia, 15. septembra 2009

Suroviny

2 ks
1 PL
250 g
8 ks
12 ks
100 g
3 ks
3 PL
2 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.

  2. 2

    Všetko podusíme v rozpálenom olivovom oleji. Pridáme prepasírované rajčiny, zmes dobre premiešame, zakryjeme a varíme pri miernej teplote asi 10 minút.

  3. 3

    Ochutíme soľou a korením. Medzitým zbavíme celozrnné hrianky kôrky. Odkôstkujeme olivy a nakrájame ich na kúsky.

  4. 4

    Olivy a strúhaný syr nasypeme na 4 plátky hrianok a zakryjeme ich ďalšími 4 plátkami.

  5. 5

    Okraje hrianky namočíme vo vode a stlačíme ich. Vajcia zmiešame s mliekom, trochou soli a nastrúhaným muškátovým orechom.

  6. 6

    Plnené hrianky z oboch strán namočíme do vaječnej zmesi a potom do múky. Hrianky usmažíme v rozpálenom oleji do zlatista.

  7. 7

    Diagonálne ich rozpolíme a podávame s čili omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia