Postup
-
1
Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.
- 2
Všetko podusíme v rozpálenom olivovom oleji. Pridáme prepasírované rajčiny, zmes dobre premiešame, zakryjeme a varíme pri miernej teplote asi 10 minút.
- 3
Ochutíme soľou a korením. Medzitým zbavíme celozrnné hrianky kôrky. Odkôstkujeme olivy a nakrájame ich na kúsky.
- 4
Olivy a strúhaný syr nasypeme na 4 plátky hrianok a zakryjeme ich ďalšími 4 plátkami.
- 5
Okraje hrianky namočíme vo vode a stlačíme ich. Vajcia zmiešame s mliekom, trochou soli a nastrúhaným muškátovým orechom.
- 6
Plnené hrianky z oboch strán namočíme do vaječnej zmesi a potom do múky. Hrianky usmažíme v rozpálenom oleji do zlatista.
- 7
Diagonálne ich rozpolíme a podávame s čili omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu