Zeleninový tanier

redakcia - fotkaredakcia, 6. septembra 2009
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

225 g
200 g
150 g
150 ml
150 ml
30 g
1 KL
1/2 KL
1/4 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/4 KL
2 PL

Postup

  1. 1

    Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, soľou, kurkumou a zázvorom.

  2. 2

    Ku koreninovej zmesi pridáme ružičky surového karfiolu a za stáleho miešania restujeme 3–5 minút.

  3. 3

    Vložíme nakrájané surové zemiaky, premiešame a chvíľu restujeme. Potom podlejeme vývarom, pridáme nakrájané struky zelenej fazuľky a dusíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.

  4. 4

    Pred dokončením zeleninu zjemníme jogurtom. Podávame s opraženými mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha