Brokolicová mliečna polievka

domeenika - fotkadomeenika, 4. februára 2010

Velmi chutna polievka, ktora sa obvykle pripravuje so slahackovou smotanou. Nakolko som zmenila svoje stravovanie a chudnem, tak som si ju upravila podla svojho. Zobraziť celý popisVelmi chutna polievka, ktora sa obvykle pripravuje so slahackovou smotanou. Nakolko som zmenila svoje stravovanie a chudnem, tak som si ju upravila podla svojho. Polievka mi chuti rovnako, ale je takmer bez kalorii. Navyse je velmi zdrava.

4
porcie
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 l
2 strúčiky
1 PL
ČL podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú brokolicu nechame udusiť (alebo uvariť) do makka. Odporučam skor udusiť,je to zdravšie. Vegetu ani soľ nepridávame, ničia sa tym vitamíny. Dusíme v hrnci s vodou. Použivam naparovátko na knedle.

  2. 2

    Keď je brokolica makka, rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme 3/4l mlieka. Privedieme do varu, pridáme vegetu podla chuti, rozpučime cesnak (podľa chuti). Vo zvyšnom mlieku roztrepeme 2PL hladkej múky a vlejeme do polievky.

  3. 3

    Povaríme cca 10 min. Nakoniec nastrúhame do polievky muškátový oriešok a polievka je hotová.

Diskusia k receptu

nemea1
ja ju mam velmi rada, ale nemixujem ju, nechavam ju varit dlho, az sa rozvara.Ale trochu vegety davam, aj soli, no my dospeli sme uz nejak na to nauceni :-)
martina34
Je asi brokolicová sezóna. Včera podobnú varila kolegyňa a aj ja. Ja dávam brokolicu, dva zemiaky, trošku vody, takže je to dosť husté aj bez múky. Rozmixujem ponorným mixérom a iba dochutím morskou soľou, strúčikom cesnaku, pár kvapkami citrónu a majoránkou.
domeenika
Moja mamina ju robi tiez dost hustu.. No len je dost kaloricka potom. Namiesto mlieka da spominanu slahackovu smotanu, co ja osobne v polievke nepotrebujem. No a samozrejme prazeny hrasok, ja ho milujem...
visnovka
brokolicova sezona nie je
ale v kauflande je po 55 cetov hlavka tak kazdy kupuje
ja brokolicu zapekam s vajickami aj so smotanou a podava sa sama, alebo ako priloha k mäsu je to fantasticka pochutka
bozulka
domeenike by možno chutila moja brokolicová polievka- koreniny sú rovnaké,len do vriacej vody dam rozobratú brokolicu,niekolko malých ružičiek si odložím,pridám 2 celé mrkvy a keď je mrkva skoro uvarená/ 10-15 min./ vypneme,mrkvu vyberieme,brokolicu rozmixujeme ponorným šlahačom,dáme na oheň,vložime pokrájanú mrkvu na kolieska a odložené surové ružičky brokolice,povaríme ešte 5-7min.Ozdobíme petržlenovou vňaťkou.
babulienka
zo všetkých, ktoré som preštudovala, táto mi najviac imponuje a plus ešte s dodatkom od bozulky, bez nej potom pridať do polievky opečené na sucho chlebové kocôčky
beno78
Konečne aj nejaká bez smotany pre tých čo si strážia líniu. Skúsim namiesto klasickej múky zahustiť múčkou z ovsených vločiek - je to zdravšie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia