Jarná zeleninová polievka fotorecept

jerica - fotkajerica, 30. marca 2010
Jarná zeleninová polievka (fotorecept)
Foto: jerica

Túto polievku robievam často,je ľahká a chutná, vnúčatá si na nej vždy pochutia. Určite nič nového pod slnkom,ale dnes keď mladé gazdinky vyhľadávajú mrazenú Zobraziť celý popisTúto polievku robievam často,je ľahká a chutná, vnúčatá si na nej vždy pochutia. Určite nič nového pod slnkom,ale dnes keď mladé gazdinky vyhľadávajú mrazenú zeleninu , ja tvrdím, dnes máš zeleninu po celý rok , stačí len chcieť , dúfam že sa nikoho nedotknem mojim názorom.

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Množstvo si zvolím podľa toho koľko chcem , viacmenej na väčší hrniec. Pôrok,kuracie krídla,(droby)masť (maslo,olej)nové korenie, to všetko dám do hrnca,chvíľu podusím.

  2. 2

    Keď je kuracie na poly podusené, pridám pripravenú umytú, pokrájanú zeleninu ,keď je dostať už čerstvý hrášok tak aj ten dávam, chvíľu dusím , toľko , aby nebola zelenina rozvarená.

  3. 3

    Pridám vriacu vodu. Pridám dve kocky zeleninový bujón, nie je to nutné , pokiaľ máme viac kuracieho mäsa (droby)z toho je vývar.Keď nedám bujón , treba osoliť.

  4. 4

    Polievka je veľmi rýchlo spravená,len treba si dopredu všetko pripraviť. Dobrú chuť a veselé , slnkom zaliate VEĽKONOČNÉ SVIATKY REDAKTOROM VARECHY, VARECHÁROM , VAREŠKÁRKÁM.

  5. 5

    HALUŠKY: dve vajíčka rozšľahám , pridám za menší orech masť a detskú krupicu , toľko aby to nebolo ani riedke,ale ani husté , dobre vymiešam, nehám chvíľu postáť , potom s nožíkom hadžem haluštičky do mierne vriacej polievky,nechám chvíľu prejsť miernym varom, na koniec dám posekaný zelený petržlen , najlepšie čerstvý,kto môže biele mleté korenie okorením .

Diskusia k receptu

milina
Dobrá polievočka, aj ja varievam polievky podobné tvojmu receptu, zaváram mrveničku, alebo písmenka a už len ham, ham..
evusik
ja si pravidelne na jeseň pripravujem vlastný mix koreňovej zeleniny a dávam si ju do mrazáka, používam ju hlavne tam kde potrebujem rýchlo navariť. Ale keď varím slepačiu polievku a doma by som nemala čerstvú zeleninu, môj muž sadne do auta a ide ju kúpiť, pretože on mrazenú v slepačej polievke nemá rád tvrdí že je taká mľandravá.
Inak krupicové halušky do polievky robím aj ja len do nich ešte dávam posekanú petržlenovú vňať
Pekný recept.
kucharronald
@evusik :) aj ja robievam mixy, ale nejako dlho to nevydrží :) Hrach máme ešte aj teraz dosť v mrazáku :) Ja si všetko, čo môžem, zmrazím, alebo keď sa dá, urobíme s mamou kompót a s babkou džem :)
kucharronald
Ešte som zabudol :) Táto polievka je/bola určite fantastická! Cítim tú super chuť :) Babka varí takúto istú, len prídava aj nejaké iné zeleniny, ktoré má zmrazené :)
andromeda
Takúto polievočku varím aj ja. Pridávam ešte hlivu alebo šampiňóny.
frezia68
Jarné polievky plné zeleniny sú vynikajúce s rôznymi obmenami,ako aj táto je lákavá :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia