Olej sezamový

Olej sezamový ako ingrediencia v receptoch:

  • Kapustový šalát s kuracím mäsom
  • Uhorková čína (fotorecept)

    Uhorková čína (fotorecept)

    V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

  • Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, tak som ho rychlo dal do hromady. Nie je to ako povodny, ktory bol vysledkom nedostatku v chladnicke. V...

  • Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

    Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom sezame.

  • Čínsky banán

    Čínsky banán

    Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice banánov z každej strany približne 2-3 minúty. Banány preložíme na 2 dezertné taniere.

  • Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu opražíme na sezamovom oleji, pridáme sójovú omáčku a cesnak. Keď je zelenina chrumkavá, pridáme koriander a pokvapkáme šťavou z...

  • Tuniak so zemiakovou kašou

    Tuniak so zemiakovou kašou

    Tuniaka dáme do marinády s wok olejom, sezamovým olejom a sójovou omáčkou a na 60 minút dáme do chladničky.

  • Ananásová salsa

    Ananásová salsa

    Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

  • Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept)

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept)

    Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá to približne 7 minút, dám dole zo sporáka a nechám prikryté približne 10 minút.

  • Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Dlho nebolo pridane daco exoticke. Pre tych co nemaju radi komplexne chute a stiplave radsej nech prehliadnu tento recept. Thajska kuchyna je taka kde sa stiplave, slane, sladke a aromaticke miesa. Takze mlete bravcove...

  • Čínska „sopľová“

    Čínska „sopľová“

    Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a toto je jedna z verzii. Po anglicky sa táto polievka volá...

  • Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty z každej strany. Medzitým zmiešame jarnú cibuľku so zázvorom, sójovou omáčkou, s medom a vínnym octom. Prilejeme do panvice s lososom...

  • Tofu v sezame s hubami a rezancami
  • Naša čínska špecialitka

    Naša čínska špecialitka

    Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí korenia a lyžičku Solamylu, poriadne zmiešame a necháme chvíľku odstáť. Rozohrejeme si olej a kuracie prsia opečieme do zlatista, ...

  • Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda, vyberieme a dáme bokom.

  • Fazuľové klíčky s tofu

    Fazuľové klíčky s tofu

    Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

  • Taštičky s mascarpone a jahodami
  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Rizoto s plodmi mora

    Rizoto s plodmi mora

    Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.

  • Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb

    Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb

    Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré vložíme do misy z janského skla, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. A šup do rúry na 200 stupňov, najprv na 20 minút, potom stiahneme na 170...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist