Olej sezamový

Olej sezamový ako ingrediencia v receptoch:

  • Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda, vyberieme a dáme bokom.

  • Fazuľové klíčky s tofu

    Fazuľové klíčky s tofu

    Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

  • Taštičky s mascarpone a jahodami
  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Rizoto s plodmi mora

    Rizoto s plodmi mora

    Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.

  • Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb

    Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb

    Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré vložíme do misy z janského skla, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. A šup do rúry na 200 stupňov, najprv na 20 minút, potom stiahneme na 170...

  • Ping Tub Gai - Grilované kuracie pečienky (fotorecept)

    Ping Tub Gai - Grilované kuracie pečienky (fotorecept)

    Jednoduchý thajský pouličný recept.

  • Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.

  • Trojhrnčekové kurča (San Bei Ji)
  • Poke

    Poke

    Raw salat z opacneho konca sveta, jeho moderna verzia. Tradicna bola spomenuta tu na Vareche pred par rokmi. https://varecha. pravda. sk/magazin/raw-food-surova-strava-3-jedla-pripravene-/11268-clanok. html

  • Pikantné kura s čínskou kapustou

    Pikantné kura s čínskou kapustou

    Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.

  • Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou

    Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou

    Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

  • Kuracie karaage (fotorecept)

    Kuracie karaage (fotorecept)

    Recept od Khalila Tribaka, ktorý si vyskúšali výhercovia januárového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Ázijský šalát

    Ázijský šalát

    Cesnak nie je bezna surovina, co sa dava do salatu.

  • Jablkový šalát s kalerábom
  • Laksa

    Laksa

    Nakoľko sa jej hovorí aj polievka 100 surovín, tak je to len jedna z možností. Ak nezoženiete laksa pastu, tak si ju jednoducho vyrobte.

  • Cuketa s mozzarellou smažená v pivním těstíčku (fotorecept)

    Cuketa s mozzarellou smažená v pivním těstíčku (fotorecept)

    Všem kteří si myslí jestli jsem se nestal vegetariánem a nebo se z té zeleniny nezbláznil, tak ne, ale jak se říká nouze naučila Dalibora housti, tak jednak jsem musel rychle zpracovávat co zahrada dala a...

  • Ryba so sezamovo-parmezánovou krustou

    Ryba so sezamovo-parmezánovou krustou

    Milujem rýchle večere, pretože mám mnoho zvyšného času, ktorý strávim so svojou milovanou rodinkou. Toto je recept, ktorý som vymyslela hlavne kôli deťom, tie totiž milujú vysmážane rybacie prsty. Táto alternatíva pečená...

  • Tortilla s hydinovo–zeleninovou plnkou

    Tortilla s hydinovo–zeleninovou plnkou

    Mäso nakrájame na pásiky, rovnako aj jednu červenú papriku, žltú papriku, polovicu cibule a všetko sprudka urestujeme. Tesne pred dopečením pridáme nakrájanú čili papričku, polovicu fazule a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme argentínskou koreniacou...

  • Chutný losos (fotorecept)

    Chutný losos (fotorecept)

    Chcem sa s vami podeliť o viackrát vyskúšaný recept na lososa. Je to úžasná kombinácia slanej, sladkej, kyslej a pikantnej chuti. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to.
    (http://farby-chute-vone. blogspot. com/2016/05/chutny-losos. html)



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist