Farebný šalát s pečenou zeleninou
Barbora Kyšková
rebarbora.blog, 28. marca 2023
rebarbora.blog, 28. marca 2023
Foto: rebarbora.blog
Ak by ste chceli tento šalát naozaj sýty, môžete doň pridať strukoviny, quinou či pohánku, prípadne opražený tempeh alebo tofu.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 bal. mix (ľadový, poľníček, čakanka, rukola) |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 ks |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dresing: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicové semienka, premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Horčicové semienka môžeme aj vynechať, ale chutia super.
- 2
Na taniere pripravíme šalát. Rozdelíme naň upečenú zeleninu, posypeme semienkami a kešu orechmi, ktoré sme opiekli na suchej panvici.
- 3
Zalejeme dresingom z olivového oleja, sezamového oleja a javorového sirupu. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu