Krevetové „stir fry“

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 18. septembra 2021
Krevetové „stir fry“
Foto: Dušan Křístek
5
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

1,20 kg nelúpané Black Tiger
80 g
5 g
80 ml (na vyprážanie)
Sladká čili omáčka:
3 PL
200 ml
3-4 PL
3 PL
podľa chuti
1 PL prelisovaný
Na servírovanie:
1-2 ks
2 ks (zelená časť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Surové krevety poukladáme na papierovú utierku. Dobre osušíme, zbavíme panciera a črievka. Krevety dáme do veľkej misy a posypeme ich múkou zmiešanou s mletou paprikou. Dobre premiešame, aby boli úplne pokryté.

  2. 2

    Do woku alebo väčšej panvice dáme sezamový olej a dobre ho rozpálime. Najskôr pridáme panciere z olúpaných kreviet, ktoré niekoľko minút restujeme. Vyberieme ich a olej precedíme. Olej opäť rozpálime a vložíme doň surové obalené krevety, ktoré smažíme asi 30 sekúnd. Odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Na omáčku zmiešame v malej miske sójovú omáčku, med, sezamový olej, sladkú čili omáčku, ryžový ocot a cesnak. Potom prelejeme zmes do panvice (woku), dáme na oheň a varíme, pokiaľ omáčka nezhustne.

  4. 4

    Do omáčky vložíme restované krevety a dobre poprehadzujeme, aby sa omáčkou dobre obalili. Odstavíme z ohňa a vmiešame nasekané čili a zelenú cibuľku. Servírujeme posypané sezamovými semienkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Exotické jedlá, Obed, Predjedlá, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha