Krevetové „stir fry“
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 18. septembra 2021

Foto: Dušan Křístek
porcií
príprava
Suroviny
| 1,20 kg nelúpané Black Tiger |
|
| 80 g |
|
| 5 g |
|
| 80 ml (na vyprážanie) |
|
| Sladká čili omáčka: | |
| 3 PL |
|
| 200 ml |
|
| 3-4 PL |
|
| 3 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 1 PL prelisovaný |
|
| Na servírovanie: | |
| 1-2 ks |
|
| 2 ks (zelená časť) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Surové krevety poukladáme na papierovú utierku. Dobre osušíme, zbavíme panciera a črievka. Krevety dáme do veľkej misy a posypeme ich múkou zmiešanou s mletou paprikou. Dobre premiešame, aby boli úplne pokryté.
- 2
Do woku alebo väčšej panvice dáme sezamový olej a dobre ho rozpálime. Najskôr pridáme panciere z olúpaných kreviet, ktoré niekoľko minút restujeme. Vyberieme ich a olej precedíme. Olej opäť rozpálime a vložíme doň surové obalené krevety, ktoré smažíme asi 30 sekúnd. Odstavíme z ohňa.
- 3
Na omáčku zmiešame v malej miske sójovú omáčku, med, sezamový olej, sladkú čili omáčku, ryžový ocot a cesnak. Potom prelejeme zmes do panvice (woku), dáme na oheň a varíme, pokiaľ omáčka nezhustne.
- 4
Do omáčky vložíme restované krevety a dobre poprehadzujeme, aby sa omáčkou dobre obalili. Odstavíme z ohňa a vmiešame nasekané čili a zelenú cibuľku. Servírujeme posypané sezamovými semienkami.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu