Vietnamské rolky
Foto: ryzasos
Vietnamské rolky sú exotickou a osviežujúcou pochúťkou, ktorá si v našich kuchyniach získava čoraz viac priaznivcov. S jednoduchými ingredienciami si môžete tieto rolky Zobraziť celý popisVietnamské rolky sú exotickou a osviežujúcou pochúťkou, ktorá si v našich kuchyniach získava čoraz viac priaznivcov. S jednoduchými ingredienciami si môžete tieto rolky pripraviť doma a urobiť si skvelý chuťový výlet. Skvelý plán!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
200 g varené |
|
200 g |
|
100 g |
|
13 ks |
|
Arašidová omáčka: | |
100 g |
|
20 ml (alebo tamari) |
|
1 PL |
|
10 g čerstvý nastrúhaný |
|
z 1/2 limetky |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravte si arašidovú omáčku zmiešaním všetkým ingrediencií. Vymiešajte poriadne do hladka.
- 2
Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- 3
Na tanier nalejte vodu a položte naň ryžový papier, kým nezmäkne.
- 4
Potom papier preložte na podložku, pridajte kúsky uvarených kuracích pŕs a zeleninu nakrájanú na pásiky. Pridajte aj vrstvu ryže a zrolujte.
- 5
Rolky podávajte s omáčkou.
Tiež ryžové rolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu