Jogurt s mandľovou granolou a exotickým ovocím
Kulinární studio MAFRA
, 14. apríla 2023
, 14. apríla 2023
Foto: Kulinární studio Mafra
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr pripravíme granolu. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Mandle nasekáme a v mise zmiešame s ovsenými vločkami, olejom a cukrom. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Potom granolu necháme vychladnúť.
- 2
Z pomaranča nožom odkrojíme šupky tak, aby sme sa zbavili aj bielej blanky pod kôrou. Potom nožom vykrajujeme mesiačiky bez blaniek, kvapkajúcu pomarančovú šťavu zachytíme do misky. Pridáme k nej med a rozmiešame.
- 3
Jogurt rozdelíme do dvoch misiek. Pridáme vykrojené mesiačiky pomaranča, na kolieska nakrájané kivi a pokvapkáme pomarančovou šťavou s medom. Posypeme mandľovou granolou a lístkami mäty.
Tiež granola:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu