Mandľová granola
Mandľová granola

Jogurt s mandľovou granolou a exotickým ovocím

Kulinární studio MAFRA
, 14. apríla 2023
Jogurt s mandľovou granolou a exotickým ovocím
Foto: Kulinární studio Mafra
2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 ks
1 PL
1 ks
 čerstvá
Granola:
100 g nelúpané
50 g
1 ČL (alebo orechový)
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme granolu. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Mandle nasekáme a v mise zmiešame s ovsenými vločkami, olejom a cukrom. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Potom granolu necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z pomaranča nožom odkrojíme šupky tak, aby sme sa zbavili aj bielej blanky pod kôrou. Potom nožom vykrajujeme mesiačiky bez blaniek, kvapkajúcu pomarančovú šťavu zachytíme do misky. Pridáme k nej med a rozmiešame.

  3. 3

    Jogurt rozdelíme do dvoch misiek. Pridáme vykrojené mesiačiky pomaranča, na kolieska nakrájané kivi a pokvapkáme pomarančovou šťavou s medom. Posypeme mandľovou granolou a lístkami mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia