Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehienka pečené so zeleninou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. novembra 2023
Kuracie stehienka pečené so zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
40-45 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
6 strúčikov
1 ks
2 ks
2 PL
100 ml
2 PL
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na marinádu vymiešame pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu aj nastrúhanú limetkovú kôru, med, sójovú omáčku. Nakoniec pridáme sezamový olej.

  2. 2

    Stehienka umyjeme pod studenou vodou a dôkladne osušíme kuchynskými utierkami. Ružičky brokolice odrežeme od stonky, očistíme a umyjeme. Veľké ružičky rozpolíme. Batat ošúpeme a nakrájame.

  3. 3

    Zeleninu spolu s mäsom vložíme do marinády a premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme na strednej mriežke asi 30 minút. Počas pečenia 1–2 razy otočíme.

  4. 4

    Jarnú cibuľku ošúpeme, umyjeme a bielu aj zelenú časť nakrájame na tenké kolieska. Po 30 minútach pečenia pridáme cibuľku na plech a pečieme ešte asi 10–15 minút. Podľa potreby môžeme zvýšiť teplotu na 220 °C a dopiecť mäso aj zeleninu dochrumkava.

  5. 5

    Kuracie stehná podávame so zeleninou a s kuskusom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ak zelenina, tak aspoň mrkvu by som tam ešte pridala, len brokolica a batat sa mi zdá málo......
tejaja
Mne sa ten recept páči. Viac by som nepridávala žiadnu zeleninu, ani mrkvu. U nás je akosi zaužívané, že keď sa povie zelenina, tak to musí byť automaticky koreňová, a teda aj mrkva. Batát má svoju nasladlú chuť, a to stačí. Z vlastnej skúsenosti viem, že brokolica s batátmi je výborná kombinácia. Ďakujem za recept.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia