Kuracie stehienka pečené so zeleninou
mesačník Varecha, 6. novembra 2023
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na marinádu vymiešame pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu aj nastrúhanú limetkovú kôru, med, sójovú omáčku. Nakoniec pridáme sezamový olej.
- 2
Stehienka umyjeme pod studenou vodou a dôkladne osušíme kuchynskými utierkami. Ružičky brokolice odrežeme od stonky, očistíme a umyjeme. Veľké ružičky rozpolíme. Batat ošúpeme a nakrájame.
- 3
Zeleninu spolu s mäsom vložíme do marinády a premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme na strednej mriežke asi 30 minút. Počas pečenia 1–2 razy otočíme.
- 4
Jarnú cibuľku ošúpeme, umyjeme a bielu aj zelenú časť nakrájame na tenké kolieska. Po 30 minútach pečenia pridáme cibuľku na plech a pečieme ešte asi 10–15 minút. Podľa potreby môžeme zvýšiť teplotu na 220 °C a dopiecť mäso aj zeleninu dochrumkava.
- 5
Kuracie stehná podávame so zeleninou a s kuskusom.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu