Bravčové mäso
Bravčové mäso

Jazmínová ryža s bravčovým mäsom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 14. apríla 2023. Komerčný recept.
Jazmínová ryža s bravčovým mäsom
Foto: ryzasos

Aromatická jazmínová ryža s bravčovým mäsom ochutená jemnou omáčkou. Ideálny recept na večeru počas pracovného týždňa.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
50 ml
200 g (chudé)
80 g čerstvé
90 ml
1 PL čerstvý nasekaný
1 PL čerstvý nasekaný




Postup

  1. 1

    Jazmínovú ryžu uvarte podľa návodu na obale.

  2. 2

    Súčasne opečte nakrájané bravčové mäso na panvici na sezamovom oleji.

  3. 3

    Na panvicu pridajte nakrájané papriky, fazuľky a huby shiitake nakrájané na pásiky. Orestujte a potom pridajte nasekaný cesnak a zázvor.

  4. 4

    Keď cesnak a zázvor zhnednú, pridajte sójovú omáčku a uvarenú ryžu. Všetko orestujte na najvyššom plameni, aby sa chute prepojili.

  5. 5

    Podávajte ozdobené sezamovými semienkami alebo koriandrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia