Jazmínová ryža s bravčovým mäsom
Foto: ryzasos
Aromatická jazmínová ryža s bravčovým mäsom ochutená jemnou omáčkou. Ideálny recept na večeru počas pracovného týždňa.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
200 g (chudé) |
|
80 g čerstvé |
|
90 ml |
|
1 PL čerstvý nasekaný |
|
1 PL čerstvý nasekaný |
|
Postup
-
1
Jazmínovú ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- 2
Súčasne opečte nakrájané bravčové mäso na panvici na sezamovom oleji.
- 3
Na panvicu pridajte nakrájané papriky, fazuľky a huby shiitake nakrájané na pásiky. Orestujte a potom pridajte nasekaný cesnak a zázvor.
- 4
Keď cesnak a zázvor zhnednú, pridajte sójovú omáčku a uvarenú ryžu. Všetko orestujte na najvyššom plameni, aby sa chute prepojili.
- 5
Podávajte ozdobené sezamovými semienkami alebo koriandrom.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu