Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Šalát zo zelenej zeleniny s tofu a quinoou

Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 28. apríla 2021
Šalát zo zelenej zeleniny s tofu a quinoou
Foto: Kerstin Reiger
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

125 g
100 g
100 g
125 g
4 PL
3 PL (alebo ryžový)
200 g uvarená
4 ks
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode oblanšírujeme fazuľkové struky a nakrájané hráškové struky. Scedíme a schladíme v studenej vode.

  2. 2

    Špenátové listy prepláchneme studenou vodou, osušíme. V panvici s trochou sezamového oleja opečieme plátky tofu.

  3. 3

    Do taniera naukladáme špenátové listy, blanšírované struky, uvarenú quinou a opečené tofu. Na vrch dáme štvrtinu očisteného a nakrájaného avokáda, posypeme sezamom a plátkami reďkovky.

  4. 4

    Celý šalát prelejeme octom zmiešaným so sezamovým olejom a mierne ochutíme sójovou omáčkou, prípadne ešte soľou, ozdobíme koriandrom.

Diskusia k receptu