Šalát zo zelenej zeleniny s tofu a quinoou
Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 28. apríla 2021
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 28. apríla 2021

Foto: Kerstin Reiger
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode oblanšírujeme fazuľkové struky a nakrájané hráškové struky. Scedíme a schladíme v studenej vode.
-
2
Špenátové listy prepláchneme studenou vodou, osušíme. V panvici s trochou sezamového oleja opečieme plátky tofu.
-
3
Do taniera naukladáme špenátové listy, blanšírované struky, uvarenú quinou a opečené tofu. Na vrch dáme štvrtinu očisteného a nakrájaného avokáda, posypeme sezamom a plátkami reďkovky.
-
4
Celý šalát prelejeme octom zmiešaným so sezamovým olejom a mierne ochutíme sójovou omáčkou, prípadne ešte soľou, ozdobíme koriandrom.
Diskusia k receptu