Kuracie na zelenom karí fotorecept
Foto: siksoram
Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí. Vôňa koriandru zaujímavo dokresľuje slabý náznak kyslosti. Týmto receptom Zobraziť celý popisTento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí. Vôňa koriandru zaujímavo dokresľuje slabý náznak kyslosti. Týmto receptom nesklamete nikoho, ak ho vyskúšate budete ho robiť znova a znova. Začnete rozvoňanou kuchyňou a skončíte s blaženým výrazom pri obede.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 PL |
|
70 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
150 ml (alebo bujón) |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
1 ks (limetka) |
|
250 ml |
|
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny, ako naschvál som zabudol kúpiť citrón, tak som to vyriešil trošku modernejšie (uvidíte neskôr). Kuracie prsia pokrájajte na kocky, pridajte 2 PL svetlej sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja a nechajte pol hodiny marinovať.
-
2
Cibuľu som pokrájal na drobné kúsky a taktiež som posekal strúčiky cesnaku. Do woku som po zohriatí nalial 2 PL oleja a jemne som osmažil cibuľku s cesnakom.
-
3
Následne som pridal zelené karí. Je to už zarobená, hustá, zelená hmota. Dá sa kúpiť v sáčku (obrázok) alebo väčšie balenie v poháriku.
-
4
Po 2 minútach smaženia (krásne to vonia) som nalial kokosové mlieko.
-
5
Hneď za tým som vlial 150 ml kuracieho bujónu. Ak máte vývar, je to len plus. Nechajte zovrieť a varte asi minútku.
-
6
Následne vložte marinované mäso.
-
7
Vložte citrónovú trávu, premiešajte, zakryte pokrievkou a nechajte mäso variť pokiaľ nezmäkne.
-
8
Keď je mäsko mäkké, pridajte 3 PL cukru, ochuťte koriandrom (ďalšia nová vôňa v kuchyni).
-
9
Aby sme vyvážili sladkosť, treba použiť niečo kyslé. Zvyčajne sa na to používa šťava z citrónu alebo limetky. Použil som niečo iné a neodsudzujte ma za to. Účel to splnilo. Už teraz to chutilo skvelo. Pikantné karí a sladký kokos s jemným závanom kyslosti.
-
10
V tomto momente a ako posledný úkon vlejeme tmavú sójovú omáčku. Asi 2 PL lyžice. Ja to nemeriam nikdy ale neprežeňte to. Dá nám úplne iné sfarbenie a dochutí nám omáčku.
-
11
Pred ukončením a servírovaním ešte vyberám citrónovú trávu... Nechutí totiž nijako zaujímavo. Následne servírujeme s ryžou. Mojou obľúbenou je jazmínová a nedám na ňu dopustiť. Dnes som mal na obed pozvanú návštevu a keď odchádzala, pýtala si recept. Fakt...
Ďakujem.
Potešilo.😉
Ďakujem.
Rybaciu omáčku som do tohoto jedla doteraz dával vždy. Pred časom som ju nedal, len tak zo zvedavosti. A bolo to rovnako dobré... Minimálny rozdiel v chuti.
V origináli jedlo posypú čerstvou vňaťou koriandru.. na efekt super, určite aj na chuť.... Len to by som musel pestovať bylinky v črepníkoch. A to nemám...
S ryžou máš pravdu.
Zvyknem ju posypať kari korením, manželka zasa kurkumou. Vegetu na ryžu - fuj.
Samozrejme Jazmínová chutí aj sama.
Dúfam, že aj bude 😉