Šalát z mikrobyliniek s čerstvou kravskou hrudkou
			   František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 12. apríla 2021
		   
		   Šuhajíci pri panvici, 12. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
| mix (pažítka, kôpor, petržlenová vňať) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| (výhonky hrášku, brokolice, kapusty...) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Dresing: | |
| 1 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 strúčika | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 80 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny na dresing dáme do vysokej nádoby a dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
 Zeleninu umyjeme, nakrájajme na dlhé tenké rezančeky, mikrobylinky (výhonky hrášku, brokolice, kapusty...) nastriháme. Vo veľkej nádobe zmiešame zeleninu aj mikrobylinky s dresingom.
- 3
 Kravskú hrudku nakrájame na plátky a obalíme v zmesi najemno nasekaných byliniek (pažítka, kôpor, petržlenová vňať) vymiešaných so soľou. Servírujeme so šalátom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu