Šalát z mikrobyliniek s čerstvou kravskou hrudkou
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 12. apríla 2021
Šuhajíci pri panvici, 12. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g čerstvá |
|
mix (pažítka, kôpor, petržlenová vňať) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 zväzok |
|
(výhonky hrášku, brokolice, kapusty...) |
|
|
|
Dresing: | |
1 g |
|
1/2 strúčika |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
80 ml |
|
50 ml |
|
20 g |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Suroviny na dresing dáme do vysokej nádoby a dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
Zeleninu umyjeme, nakrájajme na dlhé tenké rezančeky, mikrobylinky (výhonky hrášku, brokolice, kapusty...) nastriháme. Vo veľkej nádobe zmiešame zeleninu aj mikrobylinky s dresingom.
- 3
Kravskú hrudku nakrájame na plátky a obalíme v zmesi najemno nasekaných byliniek (pažítka, kôpor, petržlenová vňať) vymiešaných so soľou. Servírujeme so šalátom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu