Bravčová kotleta s kimči šalátom a cibuľovými krúžkami
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 3. novembra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 1,4 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Kimči: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Cibuľové krúžky: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Mungo klíčky: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bravčovú kotletu nakrájame na porcie, umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, nastrúhaným zázvorom a teryiaki omáčkou. Mäso necháme odležať asi 12 hodín. Kotletu potom opekáme na horúcom oleji – asi 4 minúty na každej strane.
- 2
 Kimči: Čínsku kapustu nakrájame na väčšie kusy, reďkovku, mrkvu, cibuľu a jablko nakrájame na tenké plátky a všetko zmiešame. Potom zmiešame vodu, soľ, cukor, cesnak, zázvor, čili, rybaciu omáčku, vínny ocot, ryžovú múku a tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na omáčku. Pripravený nálev nalejeme na šalát, premiešame a zaťažíme tanierom a závažím (napríklad pohárom s vodou). Šalát musí byť ponorený v náleve a úplne bez prístupu vzduchu. Necháme 8 až 12 hodín odležať. Potom zmes premiestnime do veľkého zaváracieho pohára a starostlivo utlačíme. Opäť zaťažíme závažím a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň 4 dni. Dáme do chladničky.
- 3
 Cibuľové krúžky: Z vody, vajíčka, bezlepkovej múky, nasekaných byliniek a soli urobíme husté cestíčko. Bielu cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé krúžky. Tie obalíme v cestíčku a vypražíme v horúcom oleji.
- 4
 Klíčky mungo fazule orestujeme na sezamovom oleji a podávame spolu s mäsom.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu