Bravčová kotleta s kimči šalátom a cibuľovými krúžkami
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 3. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1,4 kg |
|
1 strúčik |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
Kimči: | |
400 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Cibuľové krúžky: | |
1 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Mungo klíčky: | |
200 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Bravčovú kotletu nakrájame na porcie, umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, nastrúhaným zázvorom a teryiaki omáčkou. Mäso necháme odležať asi 12 hodín. Kotletu potom opekáme na horúcom oleji – asi 4 minúty na každej strane.
- 2
Kimči: Čínsku kapustu nakrájame na väčšie kusy, reďkovku, mrkvu, cibuľu a jablko nakrájame na tenké plátky a všetko zmiešame. Potom zmiešame vodu, soľ, cukor, cesnak, zázvor, čili, rybaciu omáčku, vínny ocot, ryžovú múku a tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na omáčku. Pripravený nálev nalejeme na šalát, premiešame a zaťažíme tanierom a závažím (napríklad pohárom s vodou). Šalát musí byť ponorený v náleve a úplne bez prístupu vzduchu. Necháme 8 až 12 hodín odležať. Potom zmes premiestnime do veľkého zaváracieho pohára a starostlivo utlačíme. Opäť zaťažíme závažím a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň 4 dni. Dáme do chladničky.
- 3
Cibuľové krúžky: Z vody, vajíčka, bezlepkovej múky, nasekaných byliniek a soli urobíme husté cestíčko. Bielu cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé krúžky. Tie obalíme v cestíčku a vypražíme v horúcom oleji.
- 4
Klíčky mungo fazule orestujeme na sezamovom oleji a podávame spolu s mäsom.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu