Ryžové krokety
Ryžové krokety

Yaki Onigiri

ryzasos - fotkaRyža SOS, 12. januára 2024. Komerčný recept.
Yaki Onigiri
Foto: ryzasos

Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova. Zobraziť celý popisYaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova. Tieto ryžové trojuholníky sú najprv uvarené a potom opekáme na panvici, majú úžasnú chuť a textúru. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS Classic.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
700 ml
120 ml
30 g
30 ml
4 ks
15 g pražený
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Ryžu dôkladne prepláchnite v studenej vode, až kým voda nebude čistá. Následne vložte ryžu do hrnca a pridajte vodu. Uvarte ryžu podľa pokynov na obale.

  2. 2

    V malom hrnci zmiešajte sójovú omáčku, med a sezamový olej. Ohrejte na miernom ohni, kým sa nevznikne homogénna omáčka. Odstavte z tepla.

  3. 3

    Keď je ryža uvarená, nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ju rukami vytvarujte do trojuholníkových alebo guľatých tvarov podľa vašej preferencie.

  4. 4

    Na panvici rozohrejte trochu oleja na strednom ohni. Položte vyformované onigiri na panvicu a smažte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.

  5. 5

    Keď sú onigiri hotové, potrite ich pripravenou omáčkou a posypte praženým sezamom.

  6. 6

    Pred podávaním môžete onigiri zdobiť nakrájanými prúžkami nori a ozdobiť ich podľa vašej fantázie.

Diskusia k receptu

kucharka
Onigiri máme veľmi radi, tento recept je trochu jednoduchší, ukážem dcére, ona má rada prípravu kombinácie jednoduchého a dobrého ….




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia