Hummus s pečenou tekvicou
Adam Dvořák
pastry chef Kaštieľa Pálffy, Svätý Jur, 17. marca 2022
pastry chef Kaštieľa Pálffy, Svätý Jur, 17. marca 2022
Foto: kavickari.sk
Postup
-
1
Hokkaido tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pridáme trošku drveného čili (podľa chuti) a pretlačený cesnak. Takto pripravenú tekvicu pečieme pri teplote 165 °C cca 30 minút (do zmäknutia).
- 2
Upečenú tekvicu dáme do foodprocesora (mixéra s nožíkmi) alebo do nádoby, v ktorej môžeme mixovať ponorným mixérom. Pridáme uvarený cícer (varený v osolenej vode do zmäknutia), pastu tahini, zmes korenia ras el hanout, soľ, biele mleté korenie, citrónovú šťavu, sezamový olej, kurkumu pre výraznejšiu farbu a extra panenský olivový olej. Dochucujeme podľa vlastnej chuti. Všetko spolu vymixujeme do hladka.
- 3
Podávame s opečenou tortillou a grilovanou zeleninou.
Tiež hummus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu