Šalát z julienne mrkvy a baby hrášku s grilovanými krevetami
Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 10. augusta 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 10. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
300 g |
|
100 g (daikon) |
|
100 g |
|
600 g (olúpané, vyčistené) |
|
|
|
Dresing: | |
200 ml |
|
300 ml |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
50 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké rezance julienne. Asi 2 minúty opekáme na panvici s olejom, potom necháme vychladnúť. Do misy dáme vychladenú mrkvu, šalát wakame, sójové klíčky, baby hrášok, reďkovku a rozdrvené arašidy.
- 2
Dresing: Do misky dáme všetky suroviny a dobre vyšľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami do emulzie. Dresing dobre premiešame so šalátom.
- 3
Krevety ugrilujeme na grile alebo panvici. Na taniere naložíme šalát a naň položíme krevety.
- 4
TIP: Wakame šalát sa pripravuje z rias wakame, ktoré namočíme na 10 minút do vody a potom varíme 20–30 minút. Uvarené nakrájame na pásiky, ochutíme sójovou omáčkou, octom a cukrom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu