Šalát z julienne mrkvy a baby hrášku s grilovanými krevetami

Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 10. augusta 2021
Šalát z julienne mrkvy a baby hrášku s grilovanými krevetami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
400 g
200 g
250 g
300 g
100 g (daikon)
100 g
600 g (olúpané, vyčistené)
Dresing:
200 ml
300 ml
50 ml
100 ml
50 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké rezance julienne. Asi 2 minúty opekáme na panvici s olejom, potom necháme vychladnúť. Do misy dáme vychladenú mrkvu, šalát wakame, sójové klíčky, baby hrášok, reďkovku a rozdrvené arašidy.

  2. 2

    Dresing: Do misky dáme všetky suroviny a dobre vyšľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami do emulzie. Dresing dobre premiešame so šalátom.

  3. 3

    Krevety ugrilujeme na grile alebo panvici. Na taniere naložíme šalát a naň položíme krevety.

  4. 4

    TIP: Wakame šalát sa pripravuje z rias wakame, ktoré namočíme na 10 minút do vody a potom varíme 20–30 minút. Uvarené nakrájame na pásiky, ochutíme sójovou omáčkou, octom a cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia