Šalát z julienne mrkvy a baby hrášku s grilovanými krevetami
			   Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 10. augusta 2021
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 10. augusta 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g (daikon) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 600 g (olúpané, vyčistené) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Dresing: | |
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké rezance julienne. Asi 2 minúty opekáme na panvici s olejom, potom necháme vychladnúť. Do misy dáme vychladenú mrkvu, šalát wakame, sójové klíčky, baby hrášok, reďkovku a rozdrvené arašidy.
- 2
 Dresing: Do misky dáme všetky suroviny a dobre vyšľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami do emulzie. Dresing dobre premiešame so šalátom.
- 3
 Krevety ugrilujeme na grile alebo panvici. Na taniere naložíme šalát a naň položíme krevety.
- 4
 TIP: Wakame šalát sa pripravuje z rias wakame, ktoré namočíme na 10 minút do vody a potom varíme 20–30 minút. Uvarené nakrájame na pásiky, ochutíme sójovou omáčkou, octom a cukrom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu