Šalát z julienne mrkvy a baby hrášku s grilovanými krevetami
Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 10. augusta 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 10. augusta 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 300 g |
|
| 100 g (daikon) |
|
| 100 g |
|
| 600 g (olúpané, vyčistené) |
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 200 ml |
|
| 300 ml |
|
| 50 ml |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké rezance julienne. Asi 2 minúty opekáme na panvici s olejom, potom necháme vychladnúť. Do misy dáme vychladenú mrkvu, šalát wakame, sójové klíčky, baby hrášok, reďkovku a rozdrvené arašidy.
- 2
Dresing: Do misky dáme všetky suroviny a dobre vyšľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami do emulzie. Dresing dobre premiešame so šalátom.
- 3
Krevety ugrilujeme na grile alebo panvici. Na taniere naložíme šalát a naň položíme krevety.
- 4
TIP: Wakame šalát sa pripravuje z rias wakame, ktoré namočíme na 10 minút do vody a potom varíme 20–30 minút. Uvarené nakrájame na pásiky, ochutíme sójovou omáčkou, octom a cukrom.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu