Opekaná ryža
Opekaná ryža

Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy

ryzasos - fotkaRyža SOS, 2. augusta 2023. Komerčný recept.
Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Foto: ryzasos

Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou. Doplňte vajíčkom, čili a koriandrom. Tak Zobraziť celý popisRýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou. Doplňte vajíčkom, čili a koriandrom. Tak jednoduché a chutné!

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g (uvarená a odstáta)
2 ks (bez kosti)
2 PL
1 ČL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ks malá
2 strúčiky
100 g
60 g mrazený
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky.

  2. 2

    Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie, sezamový olej a poriadne premiešajte, aby sa kúsky kuracích stehien obalili.

  3. 3

    Marinujte minimálne 30 minút.

  4. 4

    Do misky pridajte uvarenú ryžu, nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak, klíčky a hrášok. Pridajte kuracie stehná, premiešajte a zmes vložte do teplovzdušnej fritézy.

  5. 5

    Nechajte piecť 20 minút.

  6. 6

    Po dopečení podávajte ozdobené koriandrom alebo čili. Ak by ste chceli sýtejšie jedlo, môžete podávať aj s vajíčkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia