Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou. Doplňte vajíčkom, čili a koriandrom. Tak Zobraziť celý popisRýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou. Doplňte vajíčkom, čili a koriandrom. Tak jednoduché a chutné!
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g (uvarená a odstáta) |
|
2 ks (bez kosti) |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks malá |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
60 g mrazený |
|
Na podávanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky.
-
2
Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie, sezamový olej a poriadne premiešajte, aby sa kúsky kuracích stehien obalili.
-
3
Marinujte minimálne 30 minút.
-
4
Do misky pridajte uvarenú ryžu, nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak, klíčky a hrášok. Pridajte kuracie stehná, premiešajte a zmes vložte do teplovzdušnej fritézy.
-
5
Nechajte piecť 20 minút.
-
6
Po dopečení podávajte ozdobené koriandrom alebo čili. Ak by ste chceli sýtejšie jedlo, môžete podávať aj s vajíčkom.
Diskusia k receptu