Mrkvová nátierka
Mrkvová nátierka

Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, zajtra o 07:00
Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych.

6
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
4 strúčiky
1/2 ČL
1 PL
150 g
3 ČL




Postup

  1. 1

    Mrkvu oškrabeme. Strúčiky cesnaku nešúpeme, len ich jemne roztlačíme dlaňou a spolu s mrkvou rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ochutíme rascou, soľou, korením, pokvapkáme sezamovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25–30 minút.

  2. 2

    Medzitým nasucho opražíme sezam na panvici.

  3. 3

    Upečené strúčiky cesnaku zbavíme šupky a spolu s vychladnutou mrkvou, korením a polovicou jogurtu rozmixujeme dohladka. Nátierku dozdobíme zvyšným jogurtom a posypeme sezamom.

  4. 4

    Nátierka je skvelá aj ako dip, hodí sa k pita chlebu či tortilovým čipsom.

Diskusia k receptu