Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, zajtra o 07:00
mesačník Varecha, zajtra o 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mrkvu oškrabeme. Strúčiky cesnaku nešúpeme, len ich jemne roztlačíme dlaňou a spolu s mrkvou rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ochutíme rascou, soľou, korením, pokvapkáme sezamovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25–30 minút.
- 2
Medzitým nasucho opražíme sezam na panvici.
- 3
Upečené strúčiky cesnaku zbavíme šupky a spolu s vychladnutou mrkvou, korením a polovicou jogurtu rozmixujeme dohladka. Nátierku dozdobíme zvyšným jogurtom a posypeme sezamom.
- 4
Nátierka je skvelá aj ako dip, hodí sa k pita chlebu či tortilovým čipsom.
Tiež mrkvová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu